Naar de top van de pagina
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de Duurzame Gemeente: Mooimakers gezocht

woensdag 22 september
Een jaar terug ondertekende gemeente Staden een duurzaamheidscharter. Met 10 speerpunten helpt het gemeentebestuur het (leef)milieu een handje. Maar ook jij kan een handje toesteken! Registreer je als Mooimaker en help zwerfvuil bestrijden in Oostnieuwkerke, Staden of Westrozebeke.

Duurzaam Staden

‘Duurzaam’ is een populair begrip. Voor Staden is het geen modewoord, maar een sterk engagement! Zowel het strategisch meerjarenplan als het duurzaamheidscharter tonen de ambities van Staden om werk te maken van thema’s als schoon water, klimaatverandering, hernieuwbare energie …

Mooimakers: duurzame helden van hier

Het gemeentebestuur staat er niet alleen voor! Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente bedankt ze haar lokale, duurzame helden met een overheerlijke barbecue. En in 2021 zijn dat de Mooimakers. Zij gaan samen met het gemeentebestuur de strijd aan tegen zwerfvuil. Ook jij kan een handje toesteken en mee werk maken van een propere buurt:

Wat doet een Mooimaker? 

Je raapt zwerfvuil in je buurt of op je favoriete plaats(en) en overtuigt zoveel mogelijk anderen om dat ook te doen.

Hoe word je Mooimaker? 

Meld je aan op de website van www.mooimakers.be en kies een stukje grond dat je éénmalig of voor langere tijd netjes wilt houden. Dat kan gaan om een straat, een park, een buurt ... Samen met je buren, vrienden of vereniging kan je een team vormen om samen de klus te klaren.

Wat krijg je als Mooimaker? 

Fluohesjes, grijpstokken, handschoenen of zakken nodig? Je kan opruimmateriaal aanvragen via www.ledsdoitindevuilbak.be of de sector Wonen & Omgeving.

Twijfel niet, ga ervoor

Iedereen houdt van een nette buurt. Ook jij! Ga samen op pad met buren, de kinderen, familie of vrienden en combineer een leuke wandeling of jogpartij met afval rapen. Elke zwervend stuk afval dat verdwijnt, is een plezier voor jouw buurt en de dieren die er leven. Bedankt alvast om mee onze gemeente net te houden!

Nieuwsoverzicht
Campagnebeeld Mooimakers Staden

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Deel deze pagina