Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Ontdek al fietsend de Stadense land- en tuinbouwbedrijven

donderdag 9 september
Het gemeentebestuur Staden en de provinciale landbouwkamer West-Vlaanderen slaan de handen in elkaar om de Stadense land- en tuinbouw in de kijker te zetten. Met de fietstocht ‘Landbouw is Lekker’ ontdek je tal van bedrijven die een belangrijke rol spelen in de lokale kweek van voeding en sierteelt.

Fietstocht van 50 kilometer

Met de fietsroute ‘Landbouw is lekker’ maak je van dichtbij kennis met tal van landbouw- en tuinbouwbedrijven in Staden. Langsheen een route van 50 kilometer ontdek je van dichtbij de link tussen wat op het terrein te zien is en wat uiteindelijk op jouw bord of in jouw tuin terecht komt.

Lokale teelt in de kijker

De campagne is een initiatief van de provinciale landbouwkamer West-Vlaanderen die extra wil informeren over het belang van landbouw in ons dagdagelijkse leven. Een aanbod waar het gemeentebestuur van Staden maar al te graag op intekende. We willen inwoners en bezoekers van de gemeente duidelijk maken welke belangrijke rol landbouw speelt in ons leven. Maar bovendien ontdek je zo de kortste weg naar lokale teelt. Met jouw lokale aankoop geef je het milieu, je gezondheid en de gepassioneerde landbouwers en siertelers een duwtje in de rug. Onderweg word je getrakteerd op unieke vergezichten over het landelijke Staden. Veel fietsplezier!

Nieuwsoverzicht