Naar de top van de pagina
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vrijwilligers gezocht in de bibliotheek

dinsdag 7 september
Heb je iets met boeken? Sta je ervoor open om op vrijwillige basis ondersteuning te bieden? Dan zijn er 3 momenten waarop wij je hulp heel goed kunnen gebruiken! Je kan een steentje bijdragen bij de werking van de bibliotheek. Op regelmatige basis organiseren ze activiteiten op kindermaat.

Voorleesuurtje

Dit gaat door elke laatste vrijdag van de maand van 16.30 tot rond 17.30 uur.  Je leest voor uit een prentenboek en daarna gaan de kindjes aan het knutselen. Het boek en de verwerking worden door de bibliotheek voorbereid.

Leesjury

Tussen september, oktober en de paasvakantie leest de leesjury 8 boeken. In de schoolvakanties komen de groepjes samen om over de boeken te praten, te knutselen, te spelen,... Voor 2 groepen is nog een begeleider nodig: 1ste en 2de leerjaar of 3de en 4de leerjaar. De boeken worden door de bibliotheek voorzien. De voorbereiding gebeurt door de begeleider.

Filmclub

De filmclub gaat door op vrijdagavond (zie UIT-kalender voor de data). Als begeleider kijk je samen met de kinderen naar de film. Erna volgt een korte nabespreking (ongeveer een kwartier). Voor 2 groepen is een begeleider nodig: 1ste, 2de, 3de leerjaar of 4de, 5de, 6de leerjaar. De leidraad voor de nabespreking wordt door de bibliotheek voorzien.

Interesse?

Neem contact op met de bibliotheek: bibliotheek@staden.be

Nieuwsoverzicht
kinderen kijken naar een film

Openingsuren & contact

Bibliotheek

adres
Ooststraat 28840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 24
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina