Naar de top van de pagina
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Rally van Staden - editie 2021

dinsdag 20 juli
Op zaterdag 7 en zondag 8 augustus 2021 is er terug de Rally van Staden. Dit sportief evenement gaat door in de verschillende deelgemeenten. Er worden verschillende verkeersmaatregelen genomen langs het parcours om alle veilig en vlot te laten verlopen. Je leest er hier meer over.

3 klassementsproeven

De omloop van de verschillende klassementsproeven gaan door op zondag 8 augustus en zien eruit als volgt:

 • Klassementsproef Staden: Brouwerijstraat (start) - Oostnieuwkerkestraat - Lindestraat - Grote Veldstraat - Akkerstraat - Kleine Veldstraat - Warandestraat - Grote Veldstraat - Keiaardstraat - 's Gravenstraat - Kleine Veldstraat - Kasteeldrevestraat (aankomst).
 • Klassementsproef Westrozebeke: Sint Elooistraat (start) – Pereboomstraat - Kleine Roeselarestraat - Sprietstraat - Watervlietstraat - Kneukenburgstraat - Zeveneeckebosstraat - 's Gravenstraat - Drevestraat - Ieperstraat - Kasteelstraat  (aankomst)
 • Klassementsproef Oostnieuwkerke: Kattestraat (start)- Kruisstraat - Vijverbosstraat - Meiboomstraat - Kapstraat - Walleburgstraat - Ondankstraat - Gemeenhofstraat - Schierveldestaat - Vergeldermolenstraat - Braamakkerstraat - Sleihagestraat - Nieuwkerkhofstraat - Vergeldermolenstraat (aankomst).

Als gevolg van deze omloop zijn verschillende straatgedeelten ingesloten:

 • Staden: Voermanstraat (tussen Provinciebaan en de Grote Veldstraat), Keiaardstraat (tussen Provinciebaan en de Kleine Veldstraat), Oostnieuwkerkestraat (tussen Provinciebaan en de Dammaertstraat), ’s Gravenstraat (tussen de Provinciebaan en de Grote Veldstraat en de Kleine Veldstraat en de Wulfwinkelstraat), Kleine Veldstraat (tussen Akkerstraat en de Rysseveldstraat), Grote Veldstraat (tussen Akkerstraat en Rysseveldstraat).
 • Westrozebeke: Sint Elooistraat (van de Ommegang Noord tot de Drevestraat), Meygesstraat, Sprietstraat (van de Poelkapellestraat tot de Kleine Roeselarestraat), Watervlietstraat (vanaf grens Langemark-Poelkapelle), Mannekensstraat, Watervlietstraat, Sint Elooistraat (van de Watervlietstraat tot de Kneukenburgstraat), Ieperheirweg, Drevestraat (van de Ieperstraat tot de Drevestraat), ’s Gravenstraat (van de Wulfwinkelstraat tot de Drevestraat), Drevestraat (van de Sint Elooistraat tot de ’s Gravenstraat).
 • Oostnieuwkerke: Vijverbosstraat (gedeelte tussen de Romenstraat en de Kruisstraat), Westrozebekestraat, Sleihagestraat, Bombeekweg, Meiboomstraat (gedeelte tussen de Diksmuidesteenweg en de Kapstraat en gedeelte tussen de Veldstraat en de Vijverbosstraat), Ondankstraat (gedeelte tussen de Noordstraat en de Gemeenhofstraat), Polderinstraat, Paalweg, Doornkouter, Rijselstraat, Schierveldestraat (vanaf omloop tot grens Roeselare), Vergeldermolenstraat.

Verkeersmaatregelen

Langsheen deze omloop worden verschillende verkeersmaatregelen ingezet op 8 augustus. Op die dag is er van 6 tot 21 uur een verbod voor alle verkeer van voertuigen, met uitzondering van de wedstrijdwagens. Er mag zich niemand begeven in de verboden zone van 10 meter en in de bijkomende aangeduide verboden zones. Het verbod geldt ook op privaat terrein. Van 20 tot 22 uur is er op de vermelde omloop enkel plaatselijk verkeer toegelaten. 

Servicepark

Het wagen- en servicepark voor deze wedstrijd is voorzien:

 • op het G. Gezelleplein;
 • in de de Carninstraat, van de Bruggestraat tot Foncier ter Loo;
 • in de Bruggestraat, van de Sint Jansstraat tot de Wankaardelaan.

Gelieve van zaterdag 7 augustus vanaf 10 uur tot zondag 8 augustus om 22 uur rekening te houden met:

 • een parkeerverbod en verbod alle verkeer van voertuigen, met uitzondering van de wedstrijdvoertuigen:
  • Guido Gezelleplein;
  • de Carninstraat, gedeelte van de Bruggestraat tot Foncier ter Loo;
  • de Bruggestraat, van de Sint Jansstraat tot de Wankaardelaan.
 • éénrichtingsverkeer:
  • in de Ooststraat, met een inrijverbod komende van de Bruggestraat;
  • in de Wankaardelaan, met inrijverbod komende van de Kerkhofblommenstraat;
  • in de Lucasstraat, met inrijverbod komende van de Diksmuidestraat.
 • het éénrichtingsverkeer in de Kerkhofblommenstraat dat wordt opgeheven.

In de zone van het servicepark zijn geen bezoekers toegelaten. Enkel bewoners (en hun bezoek), deelnemers, leden van de organisatie en pers mogen aanwezig zijn op het servicepark. Bewoners in het servicepark ontvangen van de organisatie twee toegangsbandjes.

Dringende en onvoorziene problemen

In het geval zich dringende en onvoorziene problemen zich voordoen dan kan je als bewoner je steeds wenden naar de verantwoordelijken. Zij bevinden zich telkens aan de start van een klassementsproef: Brouwerijstraat in Staden, Sint Elooistraat in Westrozebeke en Oude Passendalestraat in Oostnieuwkerke. Ook telefonisch kan je bij hen terecht op het nummer 0474 04 59 39.

Met alle hulpdiensten werden op voorhand de nodige afspraken gemaakt voor het geval er langs of binnen de omloop dringende hulpverlening nodig zou zijn. 

Meer info

De bewonersbrieven en plannen kan je op deze pagina downloaden. 

Nieuwsoverzicht
Rallywagen affiche Rally van Staden 2021

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Deel deze pagina