Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Fonds voor bodemsanering

maandag 12 juli
Moet de bodem van je grond gesaneerd worden door een lekkende stookolietank? Dan weet je dat dit een dure kost is. Gelukkig is een "fonds voor de bodemsanering gasolietanks verwarming" in het leven geroepen, het Promaz-fonds. Op die manier wordt een sanering nu wel haalbaar.

Oprichting vzw Promaz

De oliesectorfederaties Informazout, de Belgische Petroleum Federatie en Brafco hebben de vzw Promaz opgericht. Promaz is gestart met de voorbereidingen om een erkenningsdossier als fonds voor de bodemsanering van gasolietanks in te dienen. Promaz zal de eigenaar of gebruiker van een gasolietank (ook mazouttank of stookolietank genoemd), die gebruikt wordt om te verwarmen, ontzorgen en financieel ondersteunen bij de bodemsanering indien er bodemverontreiniging is veroorzaakt door een lek in deze opslagtank of de leidingen.

Kan ik nu al een schadegeval melden?

Hoewel het Promaz-fonds nog in oprichting is, kan je nu al een geval van (veronderstelde) bodemverontreiniging door een lekkende stookolietank of leiding melden. Dit is een mogelijkheid maar geen verplichting en dat kan via dit Promaz aanmeldformulier. Door de (veronderstelde) bodemverontreiniging te melden worden je gegevens bewaard tot het Promaz fonds operationeel is. Zodra het fonds zijn werkzaamheden start nemen zij contact met je op om een dossier te openen.

Nieuwsoverzicht
vrouw zit in zetel met koffie in de hand en winterkousen aan

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina