Subsidies voor ambachten

maandag 3 mei
Ben je dagdagelijks gepassioneerd bezig met je ambacht, stiel of kunst die al generaties lang beoefend wordt? Deze kennis en vaardigheden mogen niet verloren gaan en moeten levendig gehouden worden door het door te geven aan het talent van morgen en volgende generaties.

Schrijf je in voor een beurs

Of het nu gaat om ambachten, toegepaste kunsten, podiumkunsten, vertel-of muzikale tradities, instrumentenbouw, culinair erfgoed, landbouwtechnieken, rituelen, stoeten… de minister van Cultuur beseft het belang en lanceert daarom een nieuwe beursronde voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerling traject. Dankzij die beurzen krijg je als meester-vaklui de nodige ondersteuning om samen te werken met een of meerdere leerlingen die bij jou in de leer gaan.

Ga een partnerschap aan

Wil je jouw kennis en vaardigheden doorgeven aan enthousiaste leerlingen die hun vakkennis willen verruimen? Dan is dit meester-leerling traject misschien wel de ideale kans!
Ga een partnerschap aan met je leerling(en) en vraag samen een beurs aan. Dat kan tot uiterlijk 15 september. Als team kun je tot 30.000 euro krijgen voor een leertraject van maximaal 2 jaar.

Schrijf je vóór 7 mei in voor de infosessie op 11 mei. Check ook de ondersteuning die je van de erfgoedcel mag verwachten. 

Heb je zelf nog weet van collega’s uit de BIE regio (Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden en Wingene) die hierin ook interesse zou hebben, stuur dan gerust deze oproep door! Bij vragen of onduidelijkheden, kan je contact opnemen met Hugo Verhenne via mail of 0496 80 82 86.

Nieuwsoverzicht