(H)eerlijk Staden: de kortste weg naar lokale teelt

donderdag 8 april
De campagne (H)eerlijk Staden toont je de kortste weg naar producten geteeld op Stadense bodem. Bij de lokale landbouwer of sierteler krijg je niet alleen kwaliteit, maar ook het milieu en de lokale economie varen er wel bij. En die duurzame keuze kan je nu ook een Stadenbon van 50 euro opleveren!

Van grond tot mond

Staden is een landelijke, groene gemeente. Grote troeven die het gemeentebestuur verder wil versterken. Onder de noemer (H)eerlijk Staden toont ze je wat onze gemeente te bieden heeft binnen de korte keten. Het gaat over teelt, van bloemen tot groenten, waarbij de kweker rechtstreeks verkoopt aan de verbruiker. Zo kan de landbouwer of sierteler uit jouw buurt zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. In ruil krijg je verse en kwaliteitsvolle producten met liefde geteeld, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Je geeft met je lokale aankoop ook het milieu, de eigen gezondheid en de gepassioneerde landbouwers en siertelers een duwtje in de rug.

Overzicht van lokale producenten

Het gemeentebestuur deed een oproep bij enthousiaste Stadense producenten die mee hun schouders onder deze campagne willen zetten. Meer dan 15 lokale producenten tekenden al in. Het resultaat kan je zien onder 'Downloads' op deze pagina. De producenten die te laat waren, hoeven niet te treuren! Nog tot 20 april kunnen geïnteresseerde landbouwers of siertelers zich aanmelden via www.staden.be/korteketen of 051 70 82 01. 

Pas begin mei krijgt elke inwoner een brochure in de bus. Daarin vinden ze alle geregistreerde lokale aanbieders met een overzicht van hun producten en verkooppunten. De boodschap van het gemeentebestuur is duidelijk: ga voor lokale teelt en steun de producent in jouw buurt! Een duurzame keuze die het gemeentebestuur wil belonen.

Win win win

Breng je een bezoekje aan de producenten uit de brochure? Dan maak je kans op één van de Stadenbonnen, dé lokale cadeaubon bij uitstek, ter waarde van 50 euro. En per producent verloot het gemeentebestuur één Stadenbon. Hoe meer lokale verkooppunten je bezoekt, hoe groter de kans dat je een bon in de wacht sleept.

Hoe neem je deel?
  1. Vul de deelnamestrook in die je achteraan de brochure vindt en hoort bij de producent die je een bezoekje brengt.
  2. Ga vóór 5 september langs bij één van zijn of haar verkooppunten in Staden, geniet van zijn lokale producten en deponeer je formulier in de wedstrijddoos.
  3. Even geduld tot 15 september, want dan maakt Staden de winnaars bekend via deze website en de Facebookpagina van gemeente Staden. Als winnaar word je persoonlijk op de hoogte gebracht.

Onder 'Downloads' krijg je al een voorsmaakje van de brochure, maar op de effectieve deelnamestroken is het nog even wachten tot de folder in je brievenbus belandt.

Nieuwsoverzicht