Naar de top van de pagina
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Steun voor startende ondernemers

donderdag 4 maart
West-Vlaanderen wordt traditioneel gekenmerkt door een sterk ondernemerschap. Het heeft onze regio economisch op de kaart gezet. Om dit in de toekomst te blijven verzekeren, werd Start&GO (voorheen Actie voor Starters) opgezet.

Voortdurend in beweging

Het starters- en ondernemerslandschap is in tien jaar tijd grondig veranderd. Denk maar aan de nieuwe technologieën: de wereld verandert snel en als ondernemer moet je mee. En liefst zelfs vooroplopen. Om jullie daarin te ondersteunen, is het aanbod van Start&GO dan ook een stuk uitgebreider en future-proof geworden.

Een netwerk van panden

Op materieel vlak is er geïnvesteerd in de uitbouw van een netwerk van werkpanden, verspreid over de volledige provincie. In die centra, bestaande uit kantoren en ateliers, kan je je vestigen aan een voordelig tarief en in de beste omstandigheden zonder daarom zelf meteen zware investeringen te moeten doen.  Door het samenbrengen van jonge bedrijven zorgt Start&Go bovendien voor een samenleving van ondernemende mensen, elk met eigen ideeën en een eigen traject, die elkaar kunnen inspireren en versterken.

Opleidingsaanbod

Een onderneming uit de grond stampen vergt natuurlijk meer dan bakstenen. In de eerste jaren moeten startende ondernemers ook een aantal cruciale beslissingen nemen rond thema’s zoals productkeuze, profilering, fiscaliteit, intellectuele eigendommen, personeel en organisatie, … Om de ondernemer hierin te ondersteunen, biedt Start&GO de nodige knowhow aan via allerlei vormen van coaching, begeleiding, vorming ...

Ruim partnerschap

Dankzij een ruim partnerschap met Voka, Syntra West, Unizo West-Vlaanderen, Starterslabo en de lokale besturen kan Start&Go startende en groeiende ondernemingen in West-Vlaanderen in de beste omstandigheden ondersteunen en actief inspelen op hun specifieke noden en vragen.

Voor wie?

Start&GO is er voornamelijk voor ondernemers wiens zaak tussen 0 en 5 jaar jong is. Dankzij de krachtenbundeling van alle partners krijgen ondernemers (in spe) met Start&GO één aanspreekpunt voorgeschoteld dat direct voor de juiste ondersteuning of een correcte doorverwijzing naar de juiste partner zorgt.

  • Starters: voor wie nog met een rijpend idee zit, voor de prille starter of voor wie maximum 2 jaar opgestart is als ondernemer.
  • Groeiers: voor ondernemers die maximum 5 jaar actief zijn.

Registreer je net als 3000 andere West-Vlaamse ondernemers gratis bij Start&GO en ontvang jouw 1000 credits (ter waarde van 1000 euro). 

Nieuwsoverzicht