Infosessies Mirom: minder in de restafvalzak

dinsdag 2 maart
We willen met z'n allen graag minder restafval: minder restafval betekent minder sleuren met zware zakken, minder geurhinder en... minder betalen. Uit een sorteeranalyse blijkt dat nog heel veel organisch afval (zoals restjes van fruit en groenten) in de restafvalzak terechtkomt.

Verschillende oplossingen

Daarom blijft MIROM Roeselare inzetten op het vermijden van dat soort afval in de vuilnisbak. Resten van groenten of fruit, en ook tuinafval, kan je makkelijk thuis composteren. Restjes kan je aan kippen geven en door een goed koelkastmanagement kan je vaak vermijden dat je dingen moet weggooien.

Online workshops

Dit voorjaar organiseert MIROM Roeselare daarom enkele online workshops, waardoor je in een goed uur en vanuit je luie zetel mee bent met opstart, voor- en nadelen en vaak gestelde vragen. De inhoud van de sessies over composteren en kippen is nuttig voor zowel beginners als gevorderden. Je leert het abc van composteren, de do's en don'ts en je kan je concrete vragen of problemen voorleggen.

Bij de sessie over kippen maak je kennis met de soorten kippen en hun leefwijze, maar ook wat je wel en beter niet kan voederen.

  • dinsdag 13 april: online infosessie composteren
  • dinsdag 27 april: online infosessie kippen houden
  • dinsdag 11 mei: online infosessie koelkastmanagement

Meer info en inschrijven kan via de website van MIROM.

Nieuwsoverzicht
logo mirom

Openingsuren & contact

Recyclagepark

adres
De Linde 148840 Staden
Tel. tel.
051 70 42 94
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina