Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Leestips op maat voor elke lezer

donderdag 25 februari
Hoe veel en hoe vaak je ook leest, je hebt ongetwijfeld al eens met de mond vol tanden gestaan toen iemand je vroeg: “Kan je mij een goed boek aanraden?” Wat jij graag leest, is misschien niet het soort boek dat een ander naar zou grijpen. Leestips geven is dus helemaal niet zo eenvoudig!

Dan maar online zoeken

Er bestaan websites waar je boekentips kan aanvragen. Zo kan je op de lezerscommunity Hebban.nl gebruik maken van de boekentipper. Je geeft drie titels op, omschrijft kort welk soort boek je zoekt en krijgt een persoonlijk mailtje met één of meerdere boeken die aan je voorkeur voldoen. Er is echter maar één dienst die elke maand opnieuw voor jou een selectie aanraders samenstelt: Mijn Leestipper. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een lidmaatschap bij de Stadense bib en een account op Mijn Bibliotheek.

Hoe werkt het?

Het volstaat om één keer te registreren op mijnleestipper.bibliotheek.be. Je wordt door een vragenlijst geloodst die polst naar de boeken die je wel en niet graag leest. Eens de lijst ingevuld is, mag je elke maand dertig leestips verwachten. De eerste tien tips zijn nieuwe en populaire boeken. Daarna volgen nog drie lijstjes met titels die binnen een bepaald thema passen. Elke maand komen nieuwe thema’s aan bod.

Gegarandeerd in de collectie

Mijn Leestipper weet van welke bib jij lid bent en houdt hier rekening mee. De tips die je krijgt, zijn boeken die gegarandeerd in de collectie van de Stadense bib te vinden zijn. Je ziet ook meteen of het boek op dat moment beschikbaar is of niet. Via een snelle link kan je zelfs onmiddellijk reserveren.

Laat je tippen

Zit jij wel eens zonder leesinspiratie? Laat je je graag verrassen door boeken die je anders misschien nooit zouden opvallen? Blijf je graag op de hoogte van de nieuwste bib-boeken binnen jouw favoriete genres? Probeer Mijn Leestipper dan zeker eens uit! Deze dienst is volledig gratis en heel eenvoudig. Geraak je er toch niet helemaal uit? Dan zijn de mensen van de bib er om je op weg te helpen.

Bieblo

Zitten ook de kids soms met handen in het haar? Laat hen dan tindergewijs swipen naar hun favoriete boek. Via Bieblo kunnen ze in enkele klikken een lijstje met favorieten samenstellen. Ook deze boeken zijn gegarandeerd in de bib van Staden terug te vinden.

Nieuwsoverzicht
woorden die met boeken te maken hebben

Openingsuren & contact

Bibliotheek

adres
Ooststraat 28840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 24
e-mail

Deel deze pagina