Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De klok rond digitaal loket

vrijdag 12 februari
Via het digitaal loket van gemeente Staden kan je de klok rond, op elke locatie én op elk toestel beroep doen op de gemeentelijke diensten. Met de komst van drie nieuwe digitale systemen breidt het gemeentebestuur haar online dienstverlening sterk uit.

Een muisklik verwijderd van je attesten, aktes en aangiftes

De website www.staden.be bundelt alle digitale producten van gemeente Staden. Je vindt er niet alleen alle info over de dienstverlening van het gemeentebestuur, maar kan er ook terecht met al je vragen. Nu breidt Staden haar digitale diensten grondig uit. Met de komst van eGovFlow, Spotbooking en Microsoft Bookings is het voortaan ook mogelijk om van thuis uit:

Digitaal documenten opvragen of aangiftes doen

Voortaan kan je vanop www.staden.be/digitaalloket rechtstreeks documenten opvragen bij het gegevensdelingsplatform (MAGDA) van de Vlaamse Overheid. Je vindt er tal van attesten die (onder bepaalde voorwaarden) automatisch afgeleverd worden. Maar ook de aangifte van bijvoorbeeld een adreswijziging kan voortaan volledig via de digitale weg. Handig! Vooral omdat het de klok rond, vanuit je luie zetel kan. Je kan daarbij op beide oren slapen, want de aanvraag gebeurt in een beveiligde omgeving. Je hoeft enkel je elektronische identiteitskaart, itsme®-app of token bij de hand te hebben. Wil je toch liever een afspraak maken maken met de dienst Leven? Dat kan voortaan via www.staden.be/afspraak. Daar kan je meteen een moment prikken in de agenda van de medewerkers van de dienst Leven. Zo krijg je de garantie dat je op het afgesproken tijdstip meteen een antwoord krijgt op jouw vraag.

Spotbooking helpt bij de inname openbaar domein

Voortaan lopen ook de aanvragen voor innames openbaar domein van een digitaal dakje. Via het gebruiksvriendelijke Spotbooking kan je als inwoner of bedrijf online je aanvraag indienen voor een tijdelijke inname van het openbaar domein voor een verhuis, het plaatsen van een container, bouwwerken ... Je kan je inname meteen zelf intekenen op een digitale kaart. Niet alleen handig om de juiste locatie te bepalen, maar ook om misverstanden te vermijden bij handhaving ter plaatse. Voor de inname van het openbaar domein bij evenementen kan je terecht op het digitaal evenementenloket.

Nieuwsoverzicht
Computer met webbrowser van www.staden.be

Openingsuren & contact

Informatie & Onthaal

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 00
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Deel deze pagina