Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kruispunt Vijfwegen terug open

donderdag 25 maart
Het kruispunt op het gehucht de Vijfwegen was aan vernieuwing toe. De voorbije weken werd niet alleen de rijweg aangepakt, maar verbeterde het gemeentebestuur er ook de verkeersveiligheid voor stappers en trappers in de schoolomgeving. Vanaf donderdag 25 maart 2021 is het kruispunt terug open.

Belangrijk kruispunt

Het gemeentebestuur wou het kruispunt van de Langemarkstraat en Sint-Elooistraat aanpakken. Het wegdek was verouderd en kende heel wat putten. Een logisch gevolg van de passage van doorgaand en zwaar verkeer, vooral landbouwvoertuigen. Dit kruispunt vormde en vormt een belangrijke verbinding tussen de verschillende deel- en buurgemeentes. Het doorgaand verkeer vermijden was niet mogelijk, het kruispunt aanpakken wel.

Veiligere schoolomgeving

In het verleden ondernam het gemeentebestuur al heel wat actie om het kruispunt nabij de Vrije Basisschool, afdeling Vijfwegen, veiliger te maken:

  • aanduiden van de schoolomgeving met Octopuspalen en verkeersmaatjes;
  • aanpassen van de zebrapaden voor een veiligere oversteek;
  • aanduiden van de bocht met flexibele palen, grondreflectoren en randmarkeringen.

Aandacht voor stappers en trappers

Onlangs ging gemeente Staden nog een stap verder. Niet alleen de rijweg werd aangepakt, maar ook de verkeersveiligheid voor de stappers en trappers werd verbeterd. Volgende zaken werden aangepakt:

  • vernieuwen van het asfalt;
  • aanbrengen van duidelijke belijning;
  • aanbrengen van okerkleurige fietssuggestiestroken;
  • beveiligen van de zebrapaden met duidelijke markeringen en knipperende grondreflectoren;
  • plaatsen van sensibiliserend straatmeubilair aan de school;
  • het vervangen van de openbare verlichting door ledverlichting met beter zicht op de zebrapaden.

Met deze aanpassingen wil de gemeente het wegcomfort van het doorgaand verkeer verbeteren en de schoolomgeving verkeersveiliger maken.

Terug open

De werken startten maandag 15 februari en duurden ongeveer één maand. Om alles vlot te laten verlopen werd het kruispunt afgesloten voor alle verkeer. Concreet ging het over de volgende straten die uitkomen op het kruispunt: Sint Elooistraat, Langemarkstraat, Ieperstraat, Kampstraat en Rekestraat. Op donderdag 25 maart is het kruispunt terug geopend.

Nieuwsoverzicht
Kruispunt Vijfwegen

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina