Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Elke tuin verdient een fruitboom!

donderdag 19 augustus
Een fruitboom werpt letterlijk en figuurlijk zijn vruchten af. Het is niet alleen leuk voor de diertjes in de tuin, maar in de warme zomermaanden geniet je bovendien van een fijne schaduwplek om te vertoeven. Daarom geeft gemeente Staden jou de kans om je tuin op te fleuren met een fruitboom.

Fruitbomen werpen hun vruchten af

Een fruitboom is nuttig! Hij voorkomt droge grond, zorgt voor extra leven in de tuin - van vogels tot vlinders - en geeft zuurstof aan je buurt. Zo kan je gezond ademhalen en volop genieten van al die pracht en praal. Zeker in de lente, als bloesems floreren en schaduw zorgt voor een fijne plek om te ontspannen of spelen. Elke jaar opnieuw pluk je als eigenaar letterlijk en figuurlijk de vruchten van je boom. En dat voor een kleine inspanning!

Elke Stadense tuin een fruitboom

Dat heeft ook het gemeentebestuur van Staden begrepen. Het is haar ambitie om in deze beleidsperiode per inwoner één boom aan te planten. 11.400 om specifiek te zijn! Om die ambitie kracht bij te zetten, geeft ze jou - als inwoner - de kans om je tuin op te fleuren met een fruitboom tegen een voordelige groothandelprijs. Om je op weg te helpen, kozen wij alvast vier soorten die daar uitstekend toe lenen. Aan jou om te kiezen:
 • Appel: Elstar of James Grieveo
  • Hoogstam: 23 euro, boompaal (180 cm) en bindsel inbegrepen 
  • Halfstam: 18 euro, boompaal (150 cm) en bindsel inbegrepen 
  • Laagstam: 10 euro
 • Peer: Conference of Doyenné du Comiceo
  • Hoogstam: 23 euro, boompaal (180 cm) en bindsel inbegrepen
  • Halfstam: 18 euro, boompaal (150 cm) en bindsel inbegrepen
  • Laagstam: 10 euro
Je kan één boom aankopen om aan te planten in je eigen tuin of weide. Voor extra bomen kan je terecht bij een plaatselijke tuinaannemer of -centrum. Je betaalt dan de geafficheerde prijs bij de verkoper.

Bestellen en afhalen

Een fruitboom bestellen doe je via het online aanvraagformulier, op het nummer 051 70 82 01 of aan de balie van de sector Wonen & Omgeving in het AC/DC, Ieperstraat 109 in Staden.
 
Na je aanvraag, krijg je verdere instructies vooraleer je de boom kan ophalen (onder voorbehoud van beschikbaarheid) in het recyclagepark, De Linde 14 in Staden. Een bijhorende handleiding helpt je op weg om de boom een mooi plaatsje te geven in je tuin. 
 
De bomen die besteld zijn vóór midden november, kunnen vanaf begin december afgehaald worden. Je kan de rest van het jaar een bestelling doorsturen. De volgende bestelronde wordt midden februari afgesloten met afhaling in de loop van maart.
 
Nieuwsoverzicht
Campagnebeeld 'Elke tuin verdient een fruitboom'

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina