Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bestel gratis wilgenpoten voor op je weide

dinsdag 26 januari
Heb jij plek en plannen om knotwilgen aan te planten in je weide of landschapstuin? Bestel dan gratis wilgenpoten via de campagne ‘Bewilg het landschap’. De gemeente Staden is recent nog aan het knotten geslagen en heeft nog 50 wilgenpoten in de aanbieding.

Bewilg het landschap

Voor het zevende jaar op rij pakt het Stadlandschap uit met ‘Bewilg het landschap’, een actie waarbij je gratis wilgenpoten kunt verkrijgen om deze winter in je weide of tuin aan te planten.

Vorige 6 seizoenen werden maar liefst 5.734 wilgenpoten uitgedeeld. Dankzij de samenwerking met onze partners kan je ook dit jaar weer gratis wilgenpoten bestellen en afhalen in jouw buurt. Speel het aantal en de locatie waar je ze planten zal door via het aanvraagformulier en wij brengen je op de hoogte zodra de wilgenpoten klaarliggen. 

Knotwilgen, iets voor jou?

Knotwilgen bieden heel wat voordelen: ze zorgen dat drassige weilanden droger worden, bieden een schuilplaats aan veel dieren en insecten, houden beekkanten vast, verfraaien ons landschap en ze zijn bovendien een echte houtmijn.

Maar, knotwilgen vragen ook wel wat onderhoud. Om de +/- 6 jaar dien je alle takken af te zagen tot tegen de knot en dat is best een grote en niet altijd makkelijke klus.

Afhaalmomenten

In onze gemeente kunnen de bomen afgehaald worden bij het Recyclagepark Staden, De Linde 14 en dit vanaf 1 februari 2021 (tijdens de openingsuren)

Brochure 'Knotbomen, knoestige knapen'

De provincie, de regionale landschappen en stadlandschappen hebben een brochure uitgebracht met alles wat je moet weten over knotbomen. Soorten, tips voor aanplant en onderhoud, veiligheid tijdens het knotten van bomen, de natuurwaarde van knotbomen,.... Een papieren versie van deze gratis publicatie kan je opvragen via de webshop van de provincie West-Vlaanderen.

Nieuwsoverzicht
2 knotwilgen

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina