Ken jij de vernieuwde eID al?

dinsdag 12 januari
Vorig jaar werd de nieuwe identiteitskaart gelanceerd. De vernieuwde elektronische identiteitskaart (eID) volgt de Europese richtlijnen, met onder andere extra bescherming tegen identiteitsfraude. Zo moet je voortaan bij de aanvraag ook de vingerafdrukken scannen.

Enkele uiterlijke veranderingen

  • De kleuren van de kaart zijn wat lichter.
  • Je foto staat voortaan links op de kaart. 
  • De contactchip bevindt zich op de achterkant. Vergeet dus niet om je kaart om te draaien als je bijvoorbeeld een kaartlezer gebruikt.
  • Naast de contactchip staat een geperforeerd beeld van je pasfoto. 
  • De RFID-chip met je vingerafdrukken zijn onzichtbaar voor het blote oog en kunnen enkel door bevoegde instanties gelezen worden.

Wachten op een uitnodiging

Je oude elektronische identiteitskaart is nog geldig tot de uiterste geldigheidsdatum. Je zal dus zelf een uitnodiging voor het vernieuwen van je eID krijgen.  

Waarvoor kan ik mijn eID gebruiken?

Vanaf de leeftijd van 15 jaar ben je steeds verplicht je eID bij te hebben om jezelf te kunnen identificeren. Natuurlijk geldt het ook als reisdocument om binnen de Europese Unie te reizen. Daarnaast is je identiteitskaart ook een sleutel voor heel wat digitale toepassingen, zoals het indienen van je belastingsaangifte.

Meer info over deze vernieuwing en waar je je eID kan gebruiken, kan je hier terugvinden.

Nieuwsoverzicht
nieuwe identiteitskaart

Openingsuren & contact

Leven

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 02
Fax fax
051 70 42 86
e-mail
website
www.staden.be/afspraak

Lees meer artikels over

Deel deze pagina