Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Check je ondernemingsgegevens op My Enterprise

donderdag 5 mei
Intekenen op een overheidsopdracht, een bedrijfswagen inschrijven of een subsidie aanvragen? Dan is het cruciaal dat je ondernemingsgegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen correct zijn. Voortaan kan je zelf de gegevens van je onderneming beheren, dankzij www.myenterprise.be.

My Enterprise: wat is het?

My Enterprise (www.myenterprise.be) is een tool waarmee je als ondernemer of zelfstandige rechtstreeks toegang hebt tot de gegevens van jouw onderneming in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).
 
Via My Enterprise moet je je gegevens slechts een keer aanpassen in de KBO opdat alle administraties en gebruikers over de nieuwe gegevens beschikken.

Wat kunt u met My Enterprise doen?

Met My Enterprise kan je een aantal gegevens zelf op een eenvoudige manier inschrijven, aanpassen en/of stopzetten in de KBO zoals de contactgegevens, bankrekeningen, volmachten van de onderneming en het adres, benaming, activiteiten, volmachten en de begin- en einddatum van vestigingseenheden.
 
Een aantal gegevens kan je niet zelf aanpassen, maar via My Enterprise weet je meteen bij welke dienst je terecht kan om die aanpassing in orde te brengen. Het gaat dan bijvoorbeeld over de naam van je onderneming, het maatschappelijk adres, de activiteit en de ondernemersvaardigheden.

Vijf voordelen van correcte gegevens over jouw onderneming

  1. Inschrijven van bedrijfswagens: als je ondernemingsgegevens niet correct zijn, levert de Dienst voor de Inschrijving van Voertuigen (FOD Mobiliteit) geen nummerplaat af.
  2. Efficiëntere afhandeling van belastingen: de FOD Financiën gebruikt voor alle belastingen de gegevens van de KBO. Als er geen wettelijke functie in de KBO is ingeschreven, dan heb je geen toegang tot Tax-on-web.
  3. Makkelijker subsidies krijgen: als je bepaalde subsidies wil krijgen, moeten je gegevens in orde zijn.
  4. Inschrijven op overheidsopdrachten: de overheid checkt in de KBO de gegevens van leveranciers die intekenen op overheidsopdrachten. Foutieve of onvolledige gegevens kunnen de kansen van je onderneming doen dalen om de overheidsopdracht binnen te halen.
  5. Vlottere inspecties: heel wat inspectiediensten, zoals het Federaal Voedselagentschap en de Sociale en Economische Inspectie, maken gebruik van de KBO. Correcte gegevens zorgen voor vlottere inspecties en in sommige gevallen kan het ontbreken van bepaalde gegevens in de KBO aanleiding geven tot boetes of een verbod op een activiteit.
 
Heel wat gegevens in de KBO zijn trouwens openbaar. Iedereen kan informatie over vestigingen, activiteiten en contactgegevens opzoeken. Jouw potentiële klanten kunnen zo nagaan of een onderneming goed geregistreerd staat, en je kunt bijvoorbeeld je leveranciers via de KBO controleren.
 
Wacht dus niet langer om jouw ondernemingsgegevens te controleren en eventueel te corrigeren op www.myenterprise.be.
 
Nieuwsoverzicht

Maak je afspraak bij dienst Leven

Sluiten

Moet je bij dienst Leven zijn en wil je vlot geholpen worden? Maak een afspraak online of telefonisch via 051 70 82 02. Kom je zonder afspraak? Hou er rekening mee dat je misschien even moet wachten tot er een vrij moment is. Is er geen plaats meer vrij, kijken we samen om een nieuwe afspraak in te plannen.