Naar de top van de pagina
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Knal zonder vuurwerk

donderdag 19 november
Eindejaar staat weer voor de deur. Misschien denk je eraan om de overgang van oud naar nieuw met wat vuurwerk te vieren. Doe het niet! Tot en met 18 januari is er een verbod op het afsteken van vuurwerk, kerstboomverbrandingen en het oplaten van wensballonnen in West-Vlaanderen.

Safety first

Ieder jaar worden veel mensen slachtoffer van ongelukken met vuurwerk, met vaak onomkeerbare gevolgen. In een coronajaar waarin onze spoeddiensten al overstelpt worden, kunnen we extra ongelukken missen als de pest. En dan zwijgen we nog over de nare gevolgen voor onze huisdieren. In de provincie West-Vlaanderen is er daarom een algemeen verbod op vuurwerk, kerstboomverbrandingen en wensballonnen tot en met 18 januari. Om de veiligheid van onze inwoners en hun huisdieren te garanderen, voegt Staden voetzoekers toe aan het lijstje.

Kies voor sfeerlicht

Laat je feest niet verknallen door dit verbod. Gooi het over een andere boeg! Haal je mooiste kerstverlichting boven, kies een leuke lichtslinger in de tuin, maak sfeer met een kaarsje … Kortom, mogelijkheden zat om er alsnog de sfeer in te brengen!

Nieuwsoverzicht
Campagnebeeld 'Knal zonder vuurwerk'

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina