Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bezoek aan recyclagepark: dit moet je weten

woensdag 6 mei
Sinds 7 april is het recyclagepark terug open. Je kan er terecht voor alle noodzakelijke afvoer van afval. Hou er dus rekening mee dat je het recyclagepark enkel bezoekt als dat strikt noodzakelijk is.

Stel je bezoek zoveel mogelijk uit

Als het kan, stel je bezoek uit en stockeer je afval thuis. Heel wat afval kan je ook op een andere manier kwijt. De huis-aan-huis inzameling voor restafval, PMD en papier & karton loopt gewoon door. Glas kan je naar de glasbol in je buurt brengen en tuinafval kan je thuis composteren of via een tuinafvalbak aan huis laten ophalen.  

Volg de richtlijnen

Kom je toch naar het recyclagepark volg dan deze 10 richtlijnen. Alleen zo kunnen we onze dienstverlening veilig en rustig laten verlopen: 
  1. Om de social distancing te respecteren, laten we maar een beperkt aantal bezoekers toe op het park. Is de wachtrij te lang? Dan moet je op een later moment terugkomen.
  2. Sorteer je afval vooraf, de bezoektijd is beperkt.
  3. Blijf in de wagen zitten tot je je afval mag lossen. Stap in geen geval uit om een praatje te maken in de wachtrij of op het park. Er geldt een parkeerverbod in De Linde.
  4. Kom je met de fiets of te voet, schuif dan gewoon aan in de wachtrij. 
  5. Tijdens het bezoek aan het recyclagepark vermijd je contact met je gezicht en was je je handen eenmaal je thuis komt. 
  6. Respecteer altijd minstens 1,5 m afstand met de andere aanwezigen. 
  7. Kom alleen naar het recyclagepark. Enkel als je grote en/of zware stukken hebt die je wilt lossen, kan je met twee komen.
  8. Neem zelf je hulpmateriaal (bv. schop, handschoenen,...) mee.
  9. Asbestcement kan je momenteel niet lossen!
Volg steeds de richtlijnen van de parkwachters. Alleen door deze voorzorgen strikt te volgen en je bezoek aan het recyclagepark zoveel mogelijk uit te stellen, kunnen we het recyclagepark op een veilige manier openen.
 

Terug compostbakken, stickers,... aankopen

Aan de betaalzuil van het recyclagepark kan je terug compostbakken, compostvaten, restafval- en PMD-zakken, stickers,... aankopen. Opgelet: het verbod op asbestaanvoer blijft gelden.
 

Plan je bezoek

Bij momenten kan het druk zijn aan het recyclagepark. Om de veiligheid te garanderen kunnen we slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk op het park toelaten. De wachtrij kan daardoor iets langer zijn dan gewoonlijk. We raden daarom aan om vooraf een kijkje te nemen op onze webcam (zie hieronder) om te kijken of het niet te druk is. Kom zeker een kwartier voor sluitingstijd aan op het park. Zo vermijd je dat je je bezoek niet tijdig kan afronden voor het park sluit.

 
Benieuwd naar de wachtrij aan het recyclagepark in Staden? Hier zie je de laatste stand van zaken (elke 5 minuten wordt de foto vernieuwd) aan de inkom:

Nieuwsoverzicht
Recyclagepark MIROM

Openingsuren & contact

Recyclagepark

adres
De Linde 148840 Staden
Tel. tel.
051 70 42 94
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina