Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Mogelijks vroegtijdige stopzetting van 'pendelbus 8840'

vrijdag 27 september
Sinds begin april kan je een beroep doen op de gratis ‘pendelbus 8840’ om je snel en makkelijk te verplaatsen tussen de verschillende deelgemeenten. Maar na bijna een halfjaar stelt het gemeentebestuur vast dat de bus nog te weinig gebruikt wordt. Nu wordt dit project mogelijk vroegtijdig stopgezet.

BELANGRIJK: dit geldt alleen voor de pendelbus die op woensdag-, donderdag- en vrijdagvoormiddag rijdt tussen de verschillende deelgemeenten. Voor andere doeleinden blijft de pendelbus beschikbaar.

Met de ‘pendelbus 8840’ bood het gemeentebestuur een creatieve oplossing om de verbondenheid tussen deelgemeenten Staden, Westrozebeke en Oostnieuwkerke te stimuleren. De bus brengt je in een mum van tijd naar belangrijke stopplaatsen in de gemeente. Van de wekelijkse markt tot het woonzorgcentrum De Oever.

Vroegtijdige stopzetting vanaf 1 november

Ondanks de vele inspanningen op communicatievlak én het uitbreiden van het aantal rijdagen blijft de bezetting van de pendelbus echter heel beperkt. Bij te weinig interesse in oktober wordt dit proefproject vroegtijdig stopgezet vanaf 1 november.

Vooropgestelde doelstelling niet behaald

Het gemeentebestuur betreurt dit mogelijk scenario, maar ziet geen andere oplossing om dit verder te bestendigen. Samen met de vrijwillige chauffeurs geraakt het gemeentebestuur als initiatiefnemer gedemotiveerd om tijd en moeite te investeren in een dienstverlening die vandaag niet de vooropgestelde doelstelling haalt. We wensen de chauffeurs wel te bedanken voor hun blijvende inzet gedurende de voorbije maanden. Zonder hen was dit proefproject niet mogelijk.

De pendelbus rijdt dus zeker tot eind oktober. De actuele dienstregeling en route van de pendelbus vind je via www.staden.be/pendelbus.

Nieuwsoverzicht
Pendelbus 8840

Openingsuren & contact

Communicatie

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 00
e-mail

Deel deze pagina