Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nette scholen worden beloond

woensdag 18 september
Zowat alle scholen in de gemeenten van MIROM werken tegenwoordig rond milieu en duurzaamheid. Er wordt ingezet op brooddozen en herbruikbare drinkflessen, de speelplaats wordt netjes gehouden,... Nog niet alle scholen werden daarvoor beloond. Maar daar brengt Operatie Proper verandering in!

Als school (maar ook als vereniging) kan je ook dit jaar intekenen voor Operatie Proper, een initiatief van Mooimakers. In overleg met de contactpersoon bij MIROM Roeselare stel je een actieplan op waarin je vastlegt waar jullie dit jaar willen rond werken. Dat is vrij simpel, want heel veel van de actiepunten worden eigenlijk al gedaan en vergen geen extra inspanning: de schoolsite netjes houden, leerlingen en ouders sensibiliseren over duurzame maatregelen, opvolgen dat er correct gesorteerd kan worden ...

Cheque tot 1.500 euro

Doorheen het schooljaar breng je af en toe verslag uit van hoe het loopt. Op het einde van het schooljaar krijgt de school dan een rapport en wordt de beloning (lees: een mooie cheque) toegekend. Die beloning wordt berekend volgens het aantal leerlingen en kan oplopen tot 1.500 euro.

Doe mee!

Iets voor de school van jouw (klein)kinderen of de school waar je werkt? Spreek een juf of meester aan, meld je aan en we helpen je mee op weg. Iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op met Berdieke Ooms via berdieke.ooms@mirom.be of bel 051 26 01 81.

Nieuwsoverzicht
Kinderen rapen zwerfvuil op bij schoolomgeving

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina