Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Kunstkamerconcert met 'The imaginary suitcase'

Deze informatie is niet meer actueel!

Info

In het begin was er Laurent Leemans, zanger van het folkrockcombo Ceilí Moss van 1996 tot 2015 en van de arty-new wave band La Vierge du Chancelier Rolin in de jaren 90. In 2012 werd het verlangen om liedjes over herinneringen van zijn gefantaseerde levens, die hun plaats niet hadden gevonden in het repertoire van zijn groepen, uiteindelijk sterker dan de angst om de zoveelste domkop op akoestisch gitaar te worden die zijn existentialisme op anderhalf twee akkoorden toetert.

The Imaginary Suitcase bleef tot 2020 een eenzaam project, maar in 2020 wilde Laurent zijn palet verbreden. Dit is hoe Janaina Costa (OK Lion!) op zang en Vincent Romain (Linda Lou & the Line Movers, Clover Stompers, Thea & the Mugs, Alain Cupper, ea De man is productief!) op sologitaar, mandoline en dobro zich bij hem voegden en sinds juli 2021 treden ze op als trio.

Voor 9 jaren streeft The Imaginary Suitcase naar de perfecte balans tussen helderklare, folk-pop-americana melodieën (denk aan The Civil Wars, Leonard Cohen, Suzanne Vega...), en een gewillig ruige klank à la 16 Horsepower of Hugo Race. Het resultaat? Liedjes opgebouwd rond verfijnde harmonieën tussen de diepe stem van Laurent en de lichtere van Jana, twee even krachtige, tedere, sarcastische, melancholische of woedende maar altijd intense stemmen, bedrieglijk eenvoudige gitaarakkoorden subtiel verlicht door Vincent en vlijmscherpe teksten over leven, dood en het verwarrende momenten tussendoor.

Sinds 2012 heeft The Imaginary Suitcase 9 albums, 2 EPs en een live uitgebracht en ongeveer 300 concerten gegeven in België, Frankrijk en Nederland. Het laatste album (“The Gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter”) is sinds maart 2021 beschikbaar op alle platforms. Momenteel zijn de oude nummers herwerkt in trio-formule, nieuwe nummers worden ook geschreven en we zijn heel benieuwd om ze aan de wereld te tonen. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor concerten, sessies, interviews, enz.

Wanneer

  • zaterdag 16 april 2022
    van 20.00 u tot 23.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Art studio Brikat
adres
houthulststraat 132A8840 Staden

Tickets

Telefoon
051/700 982
e-mail

Contact

website
http://www.illustria.be
Alle activiteiten