Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Film ‘Microcosmos’

Deze informatie is niet meer actueel!
Vlieg

Info

 

“Microcosmos: Le peuple de l'herbe” is een Franse natuurfilm uit 1996. Op een mooie zomerochtend dalen twee Franse biologen af in de jungle van een grasveld. Ze gaan er op zoek naar de bewoners van een onbekende wereld met wezens die tussen het gras en op het water leven. Door hun vergrootglas ontdekken ze een parallelle microwereld waar andere wetten gelden.
 
Hun dagelijkse bezigheden worden gedetailleerd weergegeven: twee lieveheersbeestjes passeren elkaar op een grasspriet, een regendruppel slaat als een bominslag in bij een kever, mieren drinken als runderen rond een poeltje, een waterspin bouwt met luchtbellen een duikersklok, vliegende herten strijden om een vrouwtje, een mestkever rolt zijn mestbal…
 
Microcosmos is anders dan alle andere natuurdocumentaires. Meegesleurd door de prachtige filmmuziek en nauwelijks onderbroken voor commentaar is dit een film om jezelf even in te verliezen, te kijken en te genieten met het hele gezin.
 
Zin om mee te kijken? Afspraak in het SWOK in Staden. Leden van Natuurpunt betalen € 2,5, niet-leden € 5. Kinderen jonger dan 12 gratis. 

Wanneer

  • zondag 07 november 2021
    van 14.00 u tot 16.00 u

Waar

naam
SWOK
adres
Ooststraat 4a8840 Staden
Alle activiteiten