Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bodemsaneringsfonds voor tankstations

donderdag 6 juni
De federale staat, het Vlaams Gewest, het Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben een nieuw samenwerkingsakkoord ondertekend betreffende de werking van het bodemsaneringsfonds voor tankstations (BOFAS).

BOFAS beperkt het financiële risico door de sanering van verontreinigde gronden als gevolg van de uitbating van tankstations (gedeeltelijk) terug te betalen of zelf uit te voeren.

Een sanering van een tankstation kost gemiddeld 135.000 euro. Dien je geen aanvraag in en de verontreiniging komt later aan het licht, dan riskeer je als (gewezen) uitbater of eigenaar van de grond zelf voor de kosten op te draaien. Voldoe je aan de wettelijk vastgelegde criteria voor een aanvraag bij het fonds, dan voert BOFAS de sanering uit of is er een financiële tussenkomst. Speel dus op zeker en check of je in aanmerking komt.

Aanvragen voor 8 november

Had je nog geen ontvankelijke aanvraag bij BOFAS? Dan is dit jouw laatste kans. Het fonds wordt nog één keer opengesteld voor nieuwe aanvragen. Maar de tijd dringt. Op 8 november 2019 loopt de termijn onherroepelijk af. Hoe kom je te weten of en voor welk type tussenkomst je in aanmerking komt? Doe de test en beantwoord enkele eenvoudige vragen op www.bofas.be. Als blijkt dat je wel degelijk op het fonds een beroep kunt doen, dan word je meteen geholpen bij het indienen van een aanvraag.

Vragen?

Contacteer BOFAS via help@bofas.be of telefonisch op het nummer 02 788 29 00.

Nieuwsoverzicht
BOFAS

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina