Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Word vrijwillig brandweerman/-vrouw in bijberoep

woensdag 19 juni
Een hart voor hulpverlening? Dan ben je misschien wel meer brandweer dan je denkt en is een job in bijberoep bij hulpverleningszone Midwest, post Staden of Westrozebeke wel iets voor jou.

De brandweer zoekt geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat. Twijfel niet en word brandweerman/-vrouw bij de brandweer van post Staden of Westrozebeke.

Voorwaarden

Om je kandidaat te stellen als brandweervrijwilliger, moet je aan onderstaande voorwaarden voldoen. Kan je deze afvinken? Dan kan je inschrijven voor de proeven om het Federaal Geschiktheidsattest (FGA) te behalen. Dat attest heb je nodig om te kunnen solliciteren bij de brandweer.

 

  • je bent Belg of burger van de E.E.R. of Zwitserland
  • je bent meerderjarig
  • je ben in het bezit van een rijbewijs B
  • je geniet van burgerlijke en politieke rechten
  • je dienstplichtwetten zijn in orde
  • je kan een uittreksel van het strafregister voorleggen
  • je beschikt over een medisch attest waarin wordt verklaard dat je in staat bent om de lichamelijke geschiktheidsproeven af te leggen

Federaal geschiktheidsattest

De proeven om het FGA te behalen worden georganiseerd door de West-Vlaamse brandweerschool WOBRA in Zedelgem en bestaan uit 3 modules. De competentieproef is de eerste module die je moet afleggen. Als je hiervoor slaagt, volgt een tweede module waarin wordt gepeild naar jouw handvaardigheid. Slaag je ook hiervoor? Dan kan je intekenen voor de derde module: een reeks fysieke geschiktheidsproeven.

Op woensdag 19 juni stelt de brandweerschool de inschrijvingen open. Registeren kan vanaf die datum via www.ikwordbrandweer.be. De proeven gaan dan door op deze data:

  • De competentie- en handvaardigheidsproef: 04/09/19 of 07/09/19
  • De fysieke proef: 20/09/19 of 21/09/19

Solliciteren

Het FGA-attest behaald? Proficiat! Dan kan je aankloppen bij hulpverleningszone Midwest.

Solliciteren kan tot en met 30 september 2019. Nu volgt enkel nog een eliminerend medisch onderzoek en een mondeling interview waarbij we peilen naar je beschikbaarheid, motivatie en inzetbaarheid.

Meer info via www.ikwordbrandweer.be           

Nieuwsoverzicht
Vrijwilliger bij brandweerpost Staden

Openingsuren & contact

Brandweerzone Midwest

adres
Kwadestraat 1598800 Roeselare
Tel. tel.
051 80 60 00 (niet-dringend)
e-mail
website
www.zonemidwest.be

Lees meer artikels over

Deel deze pagina