Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gezocht: enthousiastelingen voor de adviesraden

maandag 6 mei
Een nieuwe legislatuur en een nieuw bestuur startten begin dit jaar en dus gaan we ook op zoek naar nieuwe adviesraden. En daar zoeken we enthousiastelingen voor.

Geen ver-van-mijn-bedshow

Denk je dat zo'n adviesraad een ver-van-mijn-bedshow is? Dat is het zeker niet! In een adviesraad draait alles om ontmoeten en in dialoog gaan met elkaar. Samen steken we de koppen bijeen voor onze gemeente. Door regelmatig bijeen te komen over verschillende zaken die onze gemeente aanbelangen en erover te debatteren, duidelijke adviezen te formuleren voor de beleidsploeg, maken we samen van onze gemeente een aangename plek om te wonen en werken. 

Advies gevraagd

Lokale adviesraden spelen een belangrijke rol bij het voorbereiden van het beleid, maar ook bij de uitvoering en de bijsturing ervan. Bij belangrijke beslissingen vraagt het bestuur de raden dan om advies, maar ze kunnen ook zelf voorstellen aanbrengen. In Staden schuiven we 8 adviesraden naar voor en dit voor volgende thema's: cultuur, jeugd, ondernemen, landbouw, milieu, mobiliteit, sport en welzijn. Elke adviesraad heeft een eigen manier van vergaderen. Over elk van deze adviesraden lees je trouwens hier meer. 

Vers bloed gezocht

Omdat we de komende jaren echt iedereen bij de Stadense adviesraden willen betrekken, richten we deze oproep aan elke Stadenaar! Want we willen de komende zes jaar rond de tafel zitten en je mening horen. Adviesraden zijn ook de ideale weg om klemtonen te leggen en thema's naar voor te brengen die jullie belangrijk vinden in onze gemeente. 

Ik doe mee!

Overtuigd? Stel je dan kandidaat namens je vereniging, als deskundige of uit enthousiasme door het online kandidatenformulier in te vullen voor 9 juni 2019. 

Nieuwsoverzicht
Oproep adviesraden

Openingsuren & contact

Communicatie

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 00
e-mail

Deel deze pagina