Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gooi geen afval uit je wagen: houd de wegen proper

dinsdag 9 april
Wie vaak met de wagen onderweg is, krijgt al eens te maken met afval. Een leeg blikje of flesje, plastic wikkels van snoepgoed, papiertjes,…Dankzij de handige autoafvalzakjes kan je je afval gewoon een bijhouden tot je op je bestemming bent. En je wagen blijft proper!

Je afval weggooien is, ook als je onderweg bent, uiteraard geen optie. Zwerfvuil verspreiden en sluikstorten zijn strafbare feiten die gezien, geregistreerd en bestraft kunnen worden. Afval hoort niet thuis langs de rand van de weg en bovendien wekt zwerfvuil ergernis op en is het slecht voor het milieu.

Binnenkant van je deur of andere plaats

De beste oplossing is dus het afval gewoon even bij te houden tot je op je bestemming bent en het daar in de correcte vuilnisbak te deponeren. Om de automobilisten daarbij een handje te helpen, bestaan er nu handige autoafvalzakjes: eenvoudige en propere zakjes die je aan de binnenkant van je deur of op een andere plaats in je auto kan hangen.

Dubbele winst

Je kan er een bescheiden hoeveelheid afval in kwijt. Eens ter plaatse maak je het zakje leeg in de vuilnisbak en kan je het opnieuw gebruiken. Dubbele winst, want geen afval op straat en je wagen blijft proper!

Haal je gratis autoafvalzakjes af in het gemeentehuis tijdens de openingsuren.

Nieuwsoverzicht
Autoafvalzakjes

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina