Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Uit je zetel met Bewegen op Verwijzing

dinsdag 12 maart
Zo'n 20 West-Vlaamse gemeenten zijn al in het project 'Bewegen op verwijzing' gestapt. En raad eens: Staden is daar één van. Zit je (te) veel in je zetel, maar wil je meer bewegen? Dan is het project zeker iets voor jou! Je huisarts kan je doorverwijzen naar speciaal opgeleide bewegingscoaches.

Bewegen op Verwijzing wil de ‘zittende Vlaming' aan het bewegen krijgen. Meer bewegen verkleint immers het risico op gezondheidsproblemen.

Hoe werkt het?

De huisarts verwijst personen met een verhoogd gezondheidsrisico door naar een BOV-coach. Daarmee bedoelen we voornamelijk personen die de beweegnorm van 30 minuten per dag niet halen en/of kampen met bijvoorbeeld overgewicht, hoge bloeddruk of hart- en vaatziekten.

Beweegplan op maat

In overleg met de BOV-coach krijgt de deelnemer een beweegplan op maat. Dat gaat van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. Het beweegplan beperkt zich dus niet tot de vrije tijd, maar bekijkt ook de mogelijkheden thuis, op het werk en tijdens verplaatsingen. Specifieke aandacht gaat naar kwetsbare doelgroepen.

Consultaties terugbetaald

Uniek aan Bewegen op Verwijzing: de consultaties bij de BOV-coach krijg je gedeeltelijk terugbetaald door de Vlaamse overheid. Je geniet dus van coaching aan een zeer voordelig tarief. Zo betaal je dankzij de verhoogde tegemoetkoming 1 euro per kwartier individuele coaching. In groep slechts 0,5 euro. Kom je niet in aanmerking voor de tegemoetkoming? Dan betaal je 5 euro per kwartier voor individuele coaching en 1 euro in groep.

Wil je meer informatie over Bewegen op Verwijzing? Dat kan via 051 70 82 03 of e-mail.

Reportage over Bewegen op Verwijzing

 

Nieuwsoverzicht
Logo Bewegen op Verwijzing

Openingsuren & contact

Welzijn

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 03
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Deel deze pagina