Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Dé grote Zwerfvuilactie: doe mee en win!

vrijdag 15 februari
Zwerfvuil is bij iedereen een doorn in het oog. Doe daarom van 1 tot 31 maart mee aan de grote Zwerfvuilactie. Help samen met zwerfvuilheld Bertrand van Staden een propere gemeente maken en maak samen met je vereniging kans op een mooie prijs!

Doe mee aan de grote zwerfvuilactie en maak met jouw vereniging kans op een mooie prijs!

Neem jij ook deel aan de grote opruimactie van zwerfvuil tussen 1 en 31 maart? Schrijf je in via deze link en help mee van Staden een propere gemeente te maken. 

Zwerfvuil

Zwerfvuil ontsiert het straatbeeld en opruimen is tijdrovend. Het kost bovendien handenvol geld om het af te voeren. Zwerfvuil blijft lang in het milieu aanwezig: tientallen jaren later vinden we blikjes, peuken of plastic nog terug. Help dus mee komaf te maken van zwerfvuil.

Aan de slag

Schrijf jouw vereniging in via deze link en ga samen met zwerfvuilheld Bertrand de strijd aan tegen zwerfvuil. Na je inschrijving ontvang je jouw traject om het zwerfvuil te ruimen. De dag waarop je dit doet, kies je zelf. En ben je gedaan met opruimen? Laat ons weten waar jullie de vuilniszak(ken) geplaatst hebben via ruimte@staden.be of op het nummer 051 70 82 01. Wij komen ze voor jullie ophalen.

Bij het ophalen kijken we ook of jullie het traject volledig hebben afgelegd...want bij een volledig afgelegd traject maak je kans op een mooie prijs. 

Elke vereniging, groep, buurtcomité,... kan deelnemen aan de actie. Daag elkaar uit en haal samen zoveel mogelijk zwerfvuil op voor een proper en net Staden.

Mooie prijzen

De top drie verenigingen of groepen met het meest afgelegde gezwerfvuilde kilometers ontvangen een mooie prijs. Het aantal kilometers die jullie afleggen, bepalen jullie volledig zelf. Je geeft bij jullie inschrijving op hoeveel kilometers jullie plus minus willen afleggen en na afloop laten jullie ons het exacte aantal weten. 

Sociale mediaprijs

Elke vereniging die meedoet aan de grote Zwerfvuilactie maakt kans op de sociale mediaprijs. Het enige wat je moet doen: neem een leuke groepsfoto terwijl jullie zwerfvuil opruimen. Plaats deze foto online op Facebook, Twitter of Instagram met de vermelding #zwerfvuilactieStaden. Wie weet gaat jouw vereniging met de sociale mediaprijs aan de haal! De leukste foto's geven we ook een mooi plaatsje in de volgende editie van 'De Stadenaar'.

Hou 20 april vrij

Hou 20 april vrij in jullie agenda Op die dag belonen we de deelnemers met gratis frietjes en maken we de winnaars bekend.

Info?

> sector Wonen & Omgeving bereik je via ruimte@staden.be of op het nummer 051 70 82 01.

Nieuwsoverzicht