Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bereikbaarheid van de school en buitenschoolse kinderopvang

woensdag 19 december
Met deze nieuwsupdate willen we je informeren over de bereikbaarheid van de school tijdens de volgende fase van de wegenwerken in de Ieperstraat. En ook over het gebruik van de parking in de Hospitaalstraat.

Na de kerstvakantie start de laatste fase van de werken in de Ieperstraat. De gemeenteschool en buitenschoolse kinderopvang zullen enkel bereikbaar zijn via de parking Hospitaalstraat. De hoofdingang van de school wordt ook ingericht aan de kant van de Hospitaalstraat.

Hulp bij het oversteken

Ter hoogte van het zebrapad in de Hospitaalstraat worden kinderen die te voet of met de fiets naar school komen, verder geholpen door de gemachtigd opzichter. Via het wandelpad tussen de parking en het AC/DC kunnen ze de schoolpoort bereiken.

Zoen - en vroemzone

Op de parking bevindt zich een zoen-en-vroem zone. Hier kan je je kinderen afzetten en ophalen tot dicht bij de schoolpoort. Het plan (bij downloads) geeft de inrichting van de parking weer. De rang naar het centrum wordt via de Kapelleriestraat georganiseerd.

Verkeersmaatregelen in Hospitaalstraat

In de Hospitaalstraat worden een aantal verkeersmaatregelen ingevoerd om de veiligheid te verhogen. Zo komt er een snelheidsbeperking van 30 km/u en komt er een wegversmalling met voorrangsregeling ter hoogte van de inrit Chiro. Plaatselijk zullen de voetpaden in de Hospitaalstraat worden afgeschermd met beugels. Deze verkeersmaatregelen zijn van kracht vanaf begin 2019.

Nieuwsoverzicht