Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gratis wilgen. Bestellen maar!

vrijdag 5 oktober
Landschapszorg is een stokpaardje van het Stad-Land-schap. Voor het vijfde jaar op rij pakt het uit met ‘Bewilg het landschap’, een actie waarbij je gratis wilgenpoten kunt verkrijgen om deze winter in je weide of landschapstuin aan te planten.

Vorige 4 seizoenen werden maar liefst 3150 wilgenpoten uitgedeeld via de gemeenten van ’t West-Vlaamse hart en Natuurpunt

Heel wat voordelen

Knotwilgen bieden heel wat voordelen: ze zorgen dat drassige weilanden droger worden, bieden een schuilplaats aan veel dieren en insecten, houden beekkanten vast, verfraaien ons landschap en ze zijn bovendien een echte houtmijn. Een grote knotwilg levert om de 7 jaar een goeie kubieke meter hout. In de kachel zorgt dit hout voor heel wat warmte en gezelligheid op koude dagen!

Gratis wilgenpoten bestellen


Het Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart zet dan ook alles op alles om deze bomen te behouden en hun aantal op te krikken. En daarom kan je ook dit jaar weer gratis wilgenpoten bestellen. Speel het aantal en de locatie waar je ze planten zal door via de website en wij brengen je op de hoogte van de datum en locatie van afhaling in je buurt.

Meer info en bestellen? www.westvlaamsehart.be/bewilghetlandschap - 051 27 55 50.

Nieuwsoverzicht
Schapen in een weide met knotwilgen

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina