naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Schade aan gewassen door droogte?

donderdag 26 juli
De aanhoudende droogte vernielt veelal de gewassen en zorgt voor een mislukte oogst van heel wat gewassen. Om de schade vast te stellen, dient de schattingscommissie bij je langs te komen. Een woordje uitleg.

Procedure

Het is voor de land- en tuinbouwers van het grootste belang om de opgelopen schade zo vlug mogelijk vast te stellen. Om dit vast te stellen, volg je best deze procedure:

  • Stap 1: Vul het aanvraagformulier in en bezorg het ons terug via ruimte@staden.be of breng het binnen in het gemeentehuis. 
  • Stap 2: Je aanvraagformulier wordt verwerkt door onze diensten. De schatters nemen telefonisch met je contact op voor een afspraak. De schattingscommissie komt twee weken na het indienen van je formulier langs. 
  • Stap 3: De schattingscommissie komt bij je langs om de schade op te meten. Dit gebeurt op het afgesproken moment. 
  • Stap 4: Administratieve verwerking door de gemeente (sector Wonen & Omgeving).

De gemeente zorgt dus voor de administratie en communicatie tussen landbouwer, schattingscommissie en overheid. 

Digitale aanvraag

Nieuws sinds dit jaar is dat je de aanvraag ook digitaal kan indienen. Dit doe je door het onlineformulier in te vullen. Het onlineformulier vind je hier.

Geen garantie

De vaststelling van de schattingscommissie geldt als een bewijsstuk van geleden schade, het is geen garantie voor een schadevergoeding. Het is dus niet zeker of je individueel of in groep een schadevergoeding kan krijgen. De procedure is bedoeld om je tijdig te voorzien van een goed bewijsdossier. Zelf indien er geen sprake is van een schadevergoeding, dan kan je deze bewijzen nog gebruiken om de Belastingdienst te overtuigen van jouw opgelopen schade, indien ze je forfaitair te hoog zouden belasten. 

Meer info?

 

Nieuwsoverzicht