naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Genieten van je oude dag in betaalbare seniorenwoningen

woensdag 4 juli
Aangepaste en vooral betaalbare huisvesting is voor veel senioren dikwijls een probleem. Momenteel beschikken ocmw en gemeente Staden over 14 woningen en 7 garages in deelgemeente Oostnieuwkerke (Valkstraat en Pelikaanstraat).

Seniorenwoningen zijn woningen voor ouderen die nog zelfstandig willen en kunnen wonen. Elke woning kan onderdak bieden aan een alleenstaande of koppel. Deze woningen worden enkel verhuurd aan 65+’ers.

Inrichting

Het zijn kleine gerieflijke woningen in een rustige, groene omgeving. Uitgerust met een leefruimte, volledig ingerichte kookhoek, twee slaapruimtes, berging en een ingerichte badkamer met douche zonder instaphoogte en verhoogd toilet met handgrepen. Iedere woning is voorzien van een terras met tuintje. Het tuintje wordt door de bewoner of zijn/haar familie onderhouden.

Voor de inrichting van de woning moeten eigen meubels meegebracht worden zoals in een gewone huurwoning. Door de verschillende (gemeentelijke) initiatieven maken we het met de bejaardenwoningen voor ouderen mogelijk om langer zelfstandig thuis te wonen.  

Voor wie

Vanaf 65 jaar kan men ingeschreven worden op de wachtlijst.

Interesse?

Neem contact op met de dienst Welzijn op het nummer 051n70 82 03 of via e-mail.

Nieuwsoverzicht
Senioren met kleinkinderen op de schoot

Openingsuren & contact

Leven

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 02
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina