naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jaarlijkse bivak van de jeugdverenigingen komt eraan

donderdag 7 juni
Het hoogtepunt voor veel jeugdverenigingen komt er binnenkort aan: het jaarlijkse bivak. Velen kijken er naar uit en jaren later babbelen ze er nog over. Voor de leiding zijn de voorbereidingen intensief. Gemeente Staden wil hen dit jaar een handje helpen.

Eén gratis transport

Sinds dit jaar heeft elke Stadense jeugdvereniging¬†recht op één gratis transport van kampeermateriaal van en naar de Uitleendienst voor Kampeermateriaal voor de Jeugd (ULDK). De ULDK verhuurt jaarlijks 13.500 tenten aan Vlaamse jeugdvereninigingen. Ook de Stadense jeugdverenigingen maken er heel wat gebruik van. Maar het transport van en naar Nossegem is vaak geen evidentie. Daarom staat de gemeente voortaan zelf in voor het vervoer van Nossegem richting het jeugdbewegingsterrein in Staden en terug.

Gebundeld gaat vlotter

Om het vervoer vlot te laten verlopen vraagt de gemeente om de aanvragen van materiaal bij de ULDK zoveel mogelijk te bundelen in dezelfde periode.¬†Zo kan er bijvoorbeeld één gezamenlijk ophaalmoment voorzien zijn in de week voorafgaand aan de verenigingen die vertrekken op 21 juli of 31 juli. Daartoe spreken de jeugdverenigingen af met de sector Vrije tijd. Na de aanvragen krijgen ze meteen ook de aanvraagprocedure mee om van deze maatregel te genieten.

Nieuwsoverzicht
Bivak

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 04
e-mail

Deel deze pagina