naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zomerse brandweerinterventies

vrijdag 8 juni
Een regenachtige dag of tropische temperaturen: ook in de zomermaanden staat de brandweer voor je klaar. En in het bijzonder voor het vernietigen van wespennesten.

Wespen

Het wespenseizoen is opnieuw volop van start gegaan. Hoewel deze beestjes je heel wat last kunnen bezorgen, zijn ze toch heel erg nuttig. Wespen spelen immers een belangrijke rol in de natuur en fungeren als insectenbestrijder. Zo kan één wespennest instaan voor het opkuisen van duizenden muggen in slechts enkele uren tijd. Een wespennest hoef je dus niet per se te verwijderen.

Wespennest vernietigen

Zit het wespennest toch op een hinderende plaats, dan kan je het laten vernietigen door de brandweer. Hiervoor kan je bellen naar 051/80 60 00. Let op, het verwijderen van een wespennest is niet gratis. Na de verdelging ontvang je een factuur van €40 exclusief BTW (= €48,40 inclusief BTW). Indien de brandweer een tweede of volgende maal moet langskomen voor hetzelfde nest in hetzelfde kalenderjaar, is dit gratis.

Opgepast met nesten van hommels en bijen

Nesten van hommels en bijen daarentegen mag de brandweer niet verwijderen. Hiervoor verwijzen we je graag door naar een imker in jouw buurt. Indien de brandweer voor de vernietiging van een wespennest ter plaatse komt en vaststelt dat het niet om wespen, maar om hommels en bijen gaat, zal er geen actie worden ondernomen en zal er bijgevolg geen factuur opgemaakt worden.

Meer info over deze en andere insecten vind je op www.natuurpunt.be.

Watervoorraden

De brandweer vult geen watervoorraden aan zoals zwembaden, regenputten enzoverder.

Algemeen

  • Voor dringende oproepen, bel 112
  • Voor niet-dringende interventies, bel 051 80 60 00
Nieuwsoverzicht
Wespennestverdelging

Openingsuren & contact

Brandweerzone Midwest

adres
Kwadestraat 1598800 Roeselare
Tel. tel.
051 80 60 00 (niet-dringend)
e-mail
website
www.zonemidwest.be

Lees meer artikels over

Deel deze pagina