Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Staden steunt World IBD Day

dinsdag 15 mei
Op 19 mei vindt naar jaarlijkse gewoonte World IBD Day plaats. Het is dé dag waarop mensen over de hele wereld een moment van aandacht vragen voor IBD (Inflammatory Bowel Diseases, chronische ontstekingsziektes van het spijsverteringskanaal, met name de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa).

De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa hebben een aantal specifieke symptomen zoals vermoeidheid, buikpijn, aanhoudende diarree, moeite met het ophouden van ontlasting, … waardoor patiënten beperkingen ervaren in hun arbeidsmogelijkheden en sociaal leven.

Groot taboe

Er kunnen allerlei complicaties optreden binnen het darmkanaal zoals verminderde opname van voedingsstoffen, darmvernauwingen, verklevingen, fistels, … maar ook daarbuiten zoals huidaandoeningen, gewrichtsklachten, abcessen, … Soms raakt door de ziekte de darm of een deel van de darmen zo ernstig beschadigd dat een operatie niet te vermijden is. Nog té vaak is er onwetendheid over en onbegrip voor deze aandoeningen. Nog té vaak hangt een groot taboe rond deze ziektes.

Campagne supportIBD: hoe dringend is dat dan, dringend?

Dringend moeten, maar geen toegang hebben tot een toilet. Een ongemak voor de meeste mensen, maar een drama voor IBD-patiënten, die de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa hebben. Met de 'campagne supportIBD: hoe dringend is dat dan, dringend' maken lotgenoten duidelijk wat het voor hen betekent.

Met hun toiletpas zouden mensen met chronische darmaandoeningen toegang tot alle toiletten moeten krijgen. Maar om die ook wettelijk afdwingbaar te maken hebben ze ook jouw hulp nodig. Teken de petitie via deze link en steun de campagne supportIBD.

Nieuwsoverzicht
Logo World IBD Day

Openingsuren & contact

Interne ondersteuning

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 05
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina