naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken Ieperstraat - update 7

vrijdag 5 januari
Vanaf januari 2018 werkt het gemeentebestuur aan nieuwe wegen en riolering in Ieperstraat.

De gemeente en Infrax  wensen u te infomeren over de planning van de werken in de Ieperstraat, vanaf de Koemarkt tot huisnummer 74.

Fasering van de werken

Vanaf maandag 15 januari 2018: voorbereidende werken

Dit is onder andere het plaatsen van bronbemaling en het maken van proefsleuven. Tijdens deze werken geldt er éénrichtingsverkeer toegepast in Ieperstraat, in het gedeelte van Hospitaalstraat tot Koemarkt. Verkeer blijft mogelijk vanuit Vijfwegen naar het centrum van Staden. Er wordt geen bijkomend parkeerverbod ingesteld.

Vanaf maandag 22 januari: opbraakwerken

Dit is het affrezen van de asfaltlaag en uitbreken van de wegfundering. In de voetpadzone gebeuren nog geen opbraakwerken. Op 24 januari gebeuren opzoekwerken aan de gasleiding, door een aannemer in opdracht van Eandis. Deze werken zullen een drietal dagen in beslag nemen.

Vanaf maandag 29 januari:  aanleg hoofdriolering in de weg en overkoppelen van gedeelte van de huisaansluitingen op de nieuwe riolen

Aanleg hoofdriolering in de weg en overkoppelen van gedeelte van de huisaansluitingen op de nieuwe riolen.

Vanaf maandag 9 april: werken De Watergroep

Vernieuwen van de hoofdtoevoerleiding door de aannemer van De Watergroep. Deze werken zullen een drietal weken in beslag nemen.

Vanaf eind april/ begin mei: afwerken resterende huisaansluitingen en bovenbouw van de weg

Het plaatsen van rioolkolken, borduren, weggoten, funderingen, klinkers en asfalt. De afwerking van de fase van Koemarkt tot huisnummer 74 is voorzien voor midden juni 2018.

Verkeersmaatregelen

Vanaf maandag 22 januari 2018 wordt de Ieperstraat volledig afgesloten voor het doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer zal mogelijk blijven tot aan de werfzone. De handelszaken blijven bereikbaar tijdens de werken.

Volgende omleidingen worden voorzien:

  • Richting Ieper via:  Kapelleriestraat -> Houthulststraat -> Rekestraat, en omgekeerd.
  • Richting Roeselare via:  Rysseveldstraat -> Grote Veldstraat -> Lindestraat -> Sint Jansstraat.
  • In de Rysseveldstraat, gedeelte tussen Ieperstraat en Grote Veldstraat wordt een éénrichtingsverkeer ingevoerd, met verbod om in te rijden via de Grote Veldstraat.

Praktische informatie

Mogen wij de bewoners in de werfzone vragen om tijdens de werkzaamheden het huisvuil op de normale afhaaldagen naar de afhaalpunten te brengen. Aan het begin en einde van de werfzone worden dergelijke punten voorzien. Deze worden aangeduid met borden. Vanaf maandag 29 januari dient alle huisvuil naar het ophaalpunt te worden gebracht. Groencontainers kunnen, op eigen risico, eveneens op de ophaalpunten worden geplaatst. Er is de mogelijkheid het contract dat je hebt tijdelijk stop te zetten door contact op te nemen met Mirom op het nummer 051/26 03 50.

Nieuwsoverzicht
Signalisering wegenwerken

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina