naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vernieuwde gemeentelijke huisvestingspremie

maandag 16 oktober
Om de woonkwaliteit van de woning van burgers te verbeteren besliste de gemeenteraad een extra beloning in te voeren. Daarvoor werd de bijkomende gemeentelijke huisvestingspremie goedgekeurd.

De bijkomende gemeentelijke premie die toegekend wordt op verbeterings-, renovatie- en aanpassingspremies uitbetaald door het Vlaams Gewest werd verhoogd. Dit maakt dat je voortaan een hogere premie ontvangt in verhouding tot de toegekende Vlaamse premie.

Concreet ontvang je voortaan bovenop een Vlaamse renovatie- of aanpassingspremie een extra gemeentelijke premie van 20% van het door het Vlaams Gewest uitbetaalde bedrag met een maximum van 750 euro. Voorheen was dit slechts 10% met een maximum van 500 euro.

Personen die genieten van een Vlaamse aanpassingspremie voor bejaarden of personen met een handicap krijgen een extra gemeentelijke premie die gelijk is aan het bedrag uitbetaald door het Vlaams Gewest met een maximum van 875 euro. Tot voor kort was dit 50% met een maximum van 625 euro.

De vernieuwde huisvestingspremie treedt in werking voor gemeentelijke premies die gekoppeld zijn aan Vlaamse premies uitbetaald na 1 januari 2017. 

Meer info lees je hier

Nieuwsoverzicht
Huis

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Marktplaats 28840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina