naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Barbecueën voortaan mogelijk in E. Dermautpark

maandag 28 augustus
Tijdens de warme zomerdagen kunnen we er niet omheen, de barbecuekruiden vliegen ons om de oren. Niets die fijner is dan samen gezellig aanschuiven aan tafel met vrienden en familie. En het gemeentebestuur van Staden speelt daar handig op in met een publieke barbecue in het E. Dermautpark.

Centraal gelegen, langs een belangrijke toeristische fietsverbinding en verschillende appartementsgebouwen, is het park de ideale rustplaats voor fietsers, wandelaars en omwonenden.

6 picknickbanken + BBQ

Het gemeentebestuur hecht veel belang aan die spontane ontmoeting van jong en oud. Daarom ging ze aankloppen bij een aantal gebruikers van het park en het dagelijks bestuur van de jeugdraad. Die gesprekken vormden de basis voor een aantal ingrepen die ontmoeting in het park moeten versterken Gisteren kreeg het park er zes picknickbanken en een publieke barbecue bij. Zo kunnen passanten en omwonenden voortaan ook rustig lummelen, picknicken of barbecueën in het park.

Niet reserveren

De openbare barbecue krijgt van 1 april tot 1 oktober een mooi plaatsje in het park. Gedurende die periode kan hij tussen 11 en 22 uur vrij gebruikt worden. Gebruikers hoeven op voorhand niet te reserveren. Wel moeten ze de barbecueplaats na gebruik proper achterlaten (zie reglement). Daarom vinden ze in de buurt van de publieke barbecue tips bij het gebruik van het toestel, een vuilnisemmer en een brandbestendige emmer voor de asresten . Na de zomer krijgt het toestel onderdak op een veilige locatie om zijn winterslaap aan te vatten.

Toekomst van het park

De plaatsing van de publieke barbecue en picknickbanken is een eerste stap in een ruimere aanpak van het park. Het gemeentebestuur kijkt momenteel hoe ze de troeven van het park verder kunnen versterken. Heb je zelf een leuk idee? Of wil je mee nadenken over de toekomst van het park? Laat het ons weten via info@staden.be.  

De publieke barbecue in het E. Dermautpark nog niet gezien? Bekijk dan hier  de foto's!

Nieuwsoverzicht