naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Een zomer vol speelplezier

vrijdag 19 mei
De zomer staat voor de deur. En wat ziet hij er terug veelbelovend uit! Twee maanden verwennen we de kinderen en tieners uit onze gemeente op spetterende spelen, toffe uitstappen, prachtige knutselactiviteiten en te gekke ervaringen.

Graag geven we je een kort overzicht van de verschillende mogelijkheden voor komende zomer.

Spelen met velen

Iedereen tussen 2,5 en 14 jaar geniet in juli en augustus van een bruisende zomerwerking in Staden. Niet alleen Staden, want ook in Oostnieuwkerke en Westrozebeke staan we van 8.30 tot 16.30 uur klaar om de kinderen en tieners op te vangen. In de deelgemeenten knijpt de zomerwerking er wel even tussenuit van vrijdag 21 juli tot en met dinsdag 15 augustus.

Van 2,5 tot 4 jaar – kinderopvang De Paddestoel

Om de allerkleinsten alle ruimte te geven om te spelen op hun eigen manier, kunnen kinderen van 2,5 tot 4 jaar terecht in de kinderopvang De Paddestoel. Wie vooraf inschrijft, kan voor een halve of volledige dag terecht in de opvang. Onze medewerkers staan te popelen om de kinderen op te vangen.

Van 5 tot 14 jaar – speelpleinwerking De Dagvlinder

Ook in de speelpleinwerking De Dagvlinder staan de jobstudenten en animatoren elke weekdag paraat om kinderen en tieners, tussen 5 en 14 jaar, een leuke tijd te bezorgen. Vooraf inschrijven hoeft niet. Voor speciale uitstappen of activiteiten vragen we om wel op voorhand in te schrijven.  Zo kunnen we de activiteit tot in de puntjes voorbereiden.

Breng- en haalmomenten

Omdat we weten dat ouders vaak een druk schema hebben, voorzien we van 7 tot 8.30 uur en van 16.30 tot 18 uur breng- en haalmomenten in kinderopvang De Paddestoel. Je betaalt 0,90 € per beginnend halfuur opvang voor je kind. Inschrijven hoeft niet, tenzij je kind tussen 2,5 en 4 jaar die dag in de kinderopvang blijft. De animatoren van het speelplein pikken de kinderen ouder dan 5 jaar op om 8.30 uur of brengen ze terug tegen 16.30 uur.

Voor meer details over de zomerwerking kan je terecht op de pagina van speelpleinwerking De Dagvlinder of kinderopvang De Paddestoel.

Nieuwsoverzicht