Herfstpret voor de jongsten

vrijdag 9 oktober
Zoek je nog leuke activiteiten voor de herfstvakantie? Met deze activiteiten is de agenda van jonge Stadenaars zo gevuld.

Op het programma

Omnisportkamp (3+)

Kleuters en leerlingen uit de lagere klas kunnen hun energie kwijt tijdens het Omnisportkamp. Beweging en amusement ineen. Succes verzekerd!

> Van 3 tot en met 6 november – sporthal de Wankaarde, Ooststraat 4 – kleuters van 9 tot 12 uur, lager onderwijs van 13 tot 16 uur – 32 euro

Lezing WOI (10+)

Als ervaren gids op slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog weet Miguel Bouttry alles over de oorlog. Hij leidde er volwassenen rond, maar ook scholen en gezinnen met kinderen. Dat hij het verhaal dus ook op kindermaat kan brengen, staat vast. En dat is precies wat hij op 2 november komt doen. Hij vertelt hoe Staden de periode 14-18 beleefde. Voor kinderen vanaf 10 jaar.

> Maandag 2 november, 14 uur – bibliotheek, Ooststraat 2 – 4 euro

Workshop (h)appklaar (10+)

Het is verbazend wat voor moois je allemaal kan maken op de iPad. We gaan creatief aan de slag. Fotografie, tekenen, collages maken … Door technieken te combineren ontstaan unieke kunstwerken. Zonder vaste regeltjes.

> Dinsdag 3 november, 14 uur – bibliotheek, Ooststraat 2 – 4 euro.

Radio Gogo (9+)

Je favoriete plaat aankondigen, het nieuws lezen of een update over de verkeersinformatie: tijdens een snelcursus van drie uur word je een echte radiomaker. Ambiance verzekerd. En de dj van dienst zorgt voor een vleugje muziek.

> Dinsdag 3 november, 13.30 uur – voormalig gemeentehuis Oostnieuwkerke, Lepelstraat 2 – 12 euro

Missing link (5+)

Avontuur op het grote scherm. Reis mee met Sir Lionel Frost, een onderzoeker van monsters en mythen, naar de Pacific Northwest. Hij wil er het bestaan van meneer Link, een legendarisch schepsel, bewijzen, zodat zijn collega’s hem eindelijk geloven en respecteren. Samen met Adelina Fortnight gaat hij op zoek naar meneer Link.

> Woensdag 4 november, 13.45 uur – Het SWOK, Ooststraat 4a – 4 euro, inclusief popcorn en een drankje

Topmodel voor één dag (9+)

Schitter op de catwalk tijdens deze workshop. Je leert je opmaken, ontwerpt je eigen kledij en showt ze daarna ook als een volleerd model. Voor iedereen die droomt van een carrière in de modewereld.

> Donderdag 5 november, 13.30 uur – voormalig stationsgebouw Staden, De Carninstraat – 10 euro

Film: Casper & Emma de bergen in (3+)

Een filmparel over de reis van Casper en Emma en hun zoektocht naar een nieuwe papa voor Emma.

> Vrijdag 6 november, 16 uur - bibliotheek, Ooststraat 2 - 1 euro


Inschrijven en meer info

Inschrijven kan via www.staden.be/activiteiten of 051 70 82 04. Daar kan je ook terecht met al je vragen over ons jeugdaanbod. 

Nieuwsoverzicht