Wandel langs groene projecten

vrijdag 18 september
In oktober kan je in Staden tal van groene projecten ontdekken. Langs een wandeling van 5 kilometer maak je kennis met plekjes die letterlijk en figuurlijk groen kleuren. Op elke stopplaats krijg je het achterliggende verhaal met een eenvoudige scan van de QR-code.

Week van de Duurzame Gemeente

Van 18 tot 25 september vierden we de vijfde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties. Deze 17 doelen moeten een antwoord geven op de uitdagingen van vandaag en morgen. Ze vormen de kapstok voor het strategisch meerjarenplan van gemeente Staden. En dat is duidelijk te merken in het straatbeeld. Tal van projecten kleuren het straatbeeld letterlijk en figuurlijk groen. Daarom nam Staden je tijdens de Week van de Duurzame Gemeente mee op een wandeltocht langs groene projecten. Een tocht die ook nog in oktober kan gedaan worden. Aan jou om ze te ontdekken!

Een tocht door het groen

De wandeling van 5 kilometer neemt je mee langs 15 groene projecten in en rond het centrum van Staden. Ze zit doorspekt van interessante duurzame weetjes over onze gemeente. Wist je bijvoorbeeld dat de gemeente sinds 2010 geen enkel bestrijdingsmiddel gebruikt voor het onderhoud van het openbaar groen? Of dat er op het dak van het gemeentehuis een bijenhotel staat? Deze en vele andere wist-je-datjes kom je te weten op deze wandeling. Je hoeft op de verschillende stopplaatsen enkel de QR-code in te scannen met je smartphone. Vervolgens krijg je meteen het volledige verhaal achter de locatie mee.

Meer info

Wil je je verder verdiepen in Staden als duurzame gemeente? Neem dan een kijkje op www.staden.be/duurzaamheid


Wandelroute in kaart

Druk op de wereldkaart om een digitaal overzicht te krijgen van de wandelroute.

Nieuwsoverzicht
QR-code aan het AC/DC in de Ieperstraat

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Deel deze pagina