Bezoek terug mogelijk in wzc De Oever

woensdag 9 september
Deze week werden de bewoners van woonzorgcentrum De Oever getest op het coronavirus. Geen enkele bewoner bleek besmet. Goed nieuws dus! Vanaf donderdag 10 september is bezoek terug mogelijk aan het woonzorgcentrum, ook de cafetaria opent terug de deuren.

Alle risico vermijden

Vorige week werd het personeel van woonzorgcentrum De Oever preventief getest op het coronavirus. Drie medewerkers testten daarbij positief. Ze stellen het goed en vertonen geen symptomen. In de strijd tegen het coronavirus nam het woonzorgcentrum extra voorzorgen:

 • dinsdag 8 september werden alle bewoners getest;
 • in afwachting van het resultaat was even geen bezoek aan wzc De Oever mogelijk, met uitzondering voor patiënten in een palliatieve toestand. 

Op woensdag 9 september kreeg het gemeentebestuur uiteindelijk het bevrijdende bericht: geen enkele bewoner bleek besmet met het coronavirus.

Bezoek terug mogelijk

Donderdag 10 september opent het woonzorgcentrum terug de deuren voor bezoek. En daarbij baseert ze zich op de nieuwe richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid, waarbij menselijkheid en veiligheid centraal staan. Een bezoekje op de kamer of in de cafetaria is terug mogelijk, zolang de algemene voorzorgen in de strijd tegen het virus maar nageleefd worden. Dat betekent:

 • Fysiek contact tussen bewoners en bezoekers die tot dezelfde bubbel behoren, is mogelijk.
 • Bezoek kan op verschillende manieren: op de kamer, in de cafetaria, in open lucht … zolang de voorzorgen (1,5 meter afstand of mondmasker bij contact met wie niet tot je bubbel behoort) worden nageleefd.
 • Huisdieren zijn terug toegelaten.
 • Bij een kamerbezoek kom je met maximum 3 volwassenen, kinderen onder 16 jaar tellen niet mee.
 • Bezoekers registreren zichzelf, ontsmetten hun handen met alcoholgel en dragen steeds een mondmasker.
 • Bewoners kunnen naar buiten gaan, zolang ze de beschermingsmaatregelen naleven die gelden buiten het woonzorgcentrum.
 • Ook externen zijn terug welkom, zeker als ze zorg verlenen (bv. pedicure, kiné, mantelzorgers …).
 • Cafetaria 'De Waterlelie' opent terug de deuren. Daar gelden dezelfde voorzorgen als in de horeca.
 • Bezoek kan in principe altijd, dus ook in het weekend en op avonden. 

Bij een nieuwe besmetting van één van de bewoners ziet het bezoek er even anders uit. Hij/zij blijft op de kamer en kan maar één en dezelfde bezoeker ontvangen per week. Die bezoeker draagt alle beschermingsmiddelen (bv. schort, gezichtsscherm ...) om zichzelf te beschermen tegen het virus.

Situatie wordt nauw opgevolgd

De gezondheid van onze bewoners en medewerkers komt op de eerste plaats. De situatie wordt van dag tot dag bekeken. Afhankelijk van het mogelijke risico voor onze bewoners of medewerkers, nemen we gepaste maatregelen om het virus buiten te houden. Als er extra voorzorgen worden genomen, lees je het als eerste op onze website, via de Facebookpagina of in een rechtstreekse mail aan de contactpersonen van onze bewoners.

Vragen of meer info?

Het woonzorgcentrum is telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 17.30 uur. Een seintje geven kan via 051 26 38 58 of zorg@staden.be. Voor algemene info over het coronavirus kan je terecht op www.info-coronavirus.be of het gratis infonummer 0800 14689.

Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van de bewoners in coronatijden? Geef je duimpje omhoog op de Facebookpagina van WZC De Oever

Nieuwsoverzicht
Optreden van de Gitsy Street Band aan de inkom van woonzorgcentrum De Oever

Openingsuren & contact

Zorg

adres
Meulebroekenlaan 118840 Oostnieuwkerke
Tel. tel.
051 26 38 58
Fax fax
051 26 38 28
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina