Handelaar, registreer je voor Consumptiecheques

woensdag 2 september
Zo’n 15% van de Belgische werknemers krijgt binnenkort tot wel € 300 aan Consumptiecheques. Daarmee kunnen ze terecht in jouw handelszaak. Ook in Staden. Lees hier welke stappen je kan ondernemen om dat mogelijk te maken.

Wat zijn Consumptiecheques?

De Consumptiecheque is een extralegale bonus om de koopkracht van Belgische werknemers te verhogen en de economische heropstart aan te moedigen. Met een maximumbedrag van € 300, is de Consumptiecheque een win-winmaatregel: voor de werkgever dankzij het voordelig wettelijk kader, voor de werknemer die wil beloond worden voor zijn inspanningen en voor de lokale economie.

Wat kan die Consumptiecheque betekenen voor jouw zaak?

Jij hebt de mogelijkheid om iedereen die Consumptiecheques ontvangt, te verwelkomen in jouw etablissement. Zo kan je genieten van een deel van de koopkracht die bestemd is voor lokale aankopen. Welke stappen je moet ondernemen, hangt samen met de uitreiker:

Wanneer en waar kunnen de Consumptiecheques besteed worden?

De geldigheidsperiode van de cheques bedraagt (maximaal) 12 maanden en loopt af op 7 juni 2021, ongeacht de datum van uitreiking.

De Consumptiecheque kan worden gebruikt:

  • in horecazaken;
  • in kleinhandelszaken die verplicht langer dan één maand gesloten waren en die, in de gelijktijdige fysieke aanwezigheid van de consument in de vestigingseenheid, goederen of diensten aanbieden (bv. een kleine boekhandel, een schoonheidssalon ...);
  • bij een erkende of gesubsidieerde culturele vereniging;
  • bij een sportvereniging voor wie een federatie bestaat, op gemeenschaps- of nationaal niveau.
Nieuwsoverzicht