Feniks2020: de groote wederopbouw

dinsdag 1 september
Na de Eerste Wereldoorlog lag de Westhoek in puin. Maar de streek krabbelde recht. In tien jaar tijd herrees de Westhoek als een Feniks uit zijn as. Feniks2020 brengt dat verhaal terug tot leven. Eén van die verhalen brengt je tot in de Vijfwegen...

Herbeleef de werderopbouw

Met Feniks2020 wordt de wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog in grote en kleine verhalen weer tot leven gebracht. Ontdek hoe een pittoreske architectuur de sporen van de oorlog uitwiste en de Westhoek in al zijn schoonheid herstelde. Dompel je onder in de verhalen van mensen die van een huis weer een thuis maakten. Laat je verrassen door de veerkracht van een streek en zijn mensen!

Van puin tot thuis

De fietstocht 'Van puin tot thuis' brengt het verhaal van de wederopbouw van Langemark-Poelkapelle, de Vijfwegen en Houthulst. Langs een traject van 37 kilometer krijg je op verschillende interessante punten tekst en foto. De fietsroute omtrekt het Vrijbos en brengt je langs DOVO, het Boskasteel, Chäteau Melane en de Vredesmolen.

Aan de Guynemerplein (Poelkapelle) kan je als kers op de taart in de kerk de tijdelijke, gratis tentoonstelling 'Het Wilde Westen' bezoeken.

Nieuwsoverzicht
Feniks2020

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 04
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina