Hoe denk jij over ons verkeer?

vrijdag 24 juli
Geen gemakkelijke vraag, dat weten we. En toch hebben we er allemaal onze mening over. Logisch, we krijgen er dagelijks mee te maken. Vervoerregio Roeselare, waar ook Staden deel van uitmaakt, is benieuwd naar jouw mening! Vul hun enquête in en laat jouw stem horen in hun regionaal verkeersplan.

Staden maakt deel uit van Vervoerregio Roeselare 

In 2018 besliste de Vlaamse overheid dat gemeentebesturen zelf kunnen beslissen hoe ze ‘hun’ mobiliteit organiseren. Maar verkeer stopt natuurlijk niet aan de grens van een gemeente. Daarom werd Vlaanderen opgedeeld in vijftien zogenaamde vervoerregio’s. In deze vervoerregio’s werken de Vlaamse overheid en gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio. Vervoerregio Roeselare is één van die regio’s. En Staden maakt deel uit van die regio.

Benieuwd naar jouw mening

De Vervoerregio Roeselare maakt plannen voor een beter verkeer in onze regio. Ze denken na over wat noodzakelijk is voor het verkeer van de toekomst. Ze kwamen uit op acht trefwoorden; anders, vlot, nabij, veilig, leefbaar, groen, sociaal en slim. Maar hoe kunnen ze dat in de praktijk brengen, wat moet er veranderen en wat is goed en behouden we dus best zoals het is? Aan wie kunnen ze dat beter vragen dan aan jou, de inwoner die er dagelijks middenin zit.

Vul de enquête in

Moeten we onze auto vaker aan de kant laten staan? En wat denk je van het vrachtverkeer door steden en dorpen? En hoe zou jij het aantal verkeersdoden tot nul herleiden? Met al deze vragen worstelt Vervoerregio Roeselare. En jij kan hen een handje op weg helpen! Vul voor 31 augustus de enquête in en schep duidelijkheid. Met jouw antwoorden gaan ze aan de slag om tot een goed en gedragen mobiliteitsplan te komen voor onze regio.

Nieuwsoverzicht