Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Buitenschoolse kinderopvang neemt extra voorzorgen na coronabesmetting

woensdag 13 mei
Op donderdag 7 mei 2020 testte een vader in Westrozebeke positief op het coronavirus. Zijn kinderen gaan regelmatig naar de buitenschoolse kinderopvang. Omdat de gezondheid van ouders en kinderen in de opvang voorop staat, neemt het gemeentebestuur extra maatregelen.

Wees aandacht voor symptomen

Meteen nadat het gemeentebestuur op de hoogte werd gebracht van de positieve test, nam ze contact op met alle betrokken gezinnen en medewerkers. Iedereen die op 5 en 6 mei naar de buitenschoolse kinderopvang in Westrozebeke ging, kreeg donderdag 7 mei de boodschap aandachtig te zijn voor eventuele symptomen.

Overleg Agentschap Zorg en Gezondheid

Zaterdag 9 mei, twee dagen na de aanvankelijke melding, paste het Agentschap Zorg en Gezondheid de algemene richtlijnen aan voor contacten met een persoon met COVID-19. Uit voorzorg moeten de 16 kinderen en 3 medewerkers van de buitenschoolse kinderopvang nu tot 20 mei thuis blijven. Het gemeentebestuur nam op maandag 11 mei, meteen nadat ze de maatregel vernam, contact op met alle gezinnen om hen op de hoogte te brengen van de nieuwe maatregel. 

Richtlijnen opvolgen

Het gemeentebestuur beseft dat deze maatregelen een zware dobber zijn voor de ouders, maar volgen enkel en alleen de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De werking van de buitenschoolse kinderopvang in Westrozebeke gaat gewoon verder. Alle voorzorgen worden genomen om een veilige opvang te blijven garanderen. Onze begeleiders blijven alert voor symptomen en doen er alles aan om het virus buiten te houden. 

Nieuwsoverzicht
Voorzorgen kinderopvang

Openingsuren & contact

BKO

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 03
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina