Even geen kamerbezoek in WZC De Oever

vrijdag 24 juli
Het coronavirus is terug aan een opmars bezig. Om de gezondheid van haar bewoners en personeel te garanderen, besliste woonzorgcentrum De Oever om geen bezoek meer toe te laten op de kamer. Een babbel in de cafetaria, raambezoek of videobellen kan wel.

Reserveer je babbel

Wil je een babbeltje slaan met één van de bewoners van woonzorgcentrum De Oever? Vraag je bezoek op voorhand aan via 051 26 38 58 of www.staden.be/bezoekDeOever. Het bezoek vindt plaats in de cafetaria De Waterlelie of aan het raam, afhankelijk van wat jouw voorkeur geniet.

Om de veiligheid van jou, de bewoners en het personeel te garanderen, hou je je best aan deze afspraken:

 • Kom enkel op bezoek als je gedurende de laatste 14 dagen geen symptomen vertoonde of positief testte op het coronavirus. Ook de bewoner die je bezoekt, mag niet besmet zijn of symptomen vertonen.
 • Respecteer de social distancing maatregelen.
 • Kom maximaal met twee op bezoek.
 • Geef of ontvang geen geschenken, vuile was … Daarvoor geldt een andere regeling.
 • Laat je huisdieren thuis.
 • Beperk jouw bezoek tot maximaal 20 minuten.
 • Behoor je tot de risicogroep? Wees dan extra voorzichtig.

Bij aankomst volg je dit stappenplan:

 1. Wacht aan de ingang van de cafetaria en hou voldoende afstand van anderen.
 2. Laat je temperatuur meten bij aankomst.
 3. Registreer je bezoek bij aankomst. We vragen om je persoonsgegevens (naam, adres, e-mail, band met de bewoner,…) te delen. We houden deze enkel bij voor contactopvolging.
 4. Teken een verklaring dat je op de hoogte bent van de gemaakte afspraken en de laatste 14 dagen symptoomvrij was en niet positief testte op het coronavirus.
 5. Draag een mondmasker. Het mondmasker dien je zelf mee te brengen.
 6. Ontsmet je handen voor en na het bezoek. Het materiaal voorzien wij.
 7. Neem plaats aan de tafel die een medewerker je aanwijst. We brengen de bewoner tot bij jou en komen hem/haar na het bezoek terug ophalen.
 8. Vermijd fysiek contact (bijv. knuffel, hand geven ...) met de bewoner.

Met deze aangepaste bezoekregeling stellen we de gezondheid en veiligheid van iedereen voorop.

Speel je liever op veilig?

Ook videochatten, bellen of raambezoeken blijven mogelijk! Om ervoor te zorgen dat je vlot een babbeltje kan slaan tijdens je raambezoek, werkt het woonzorgcentrum met acht zorgtelefoons. Die zorgen ervoor dat het raam geen hindernis vormt tijdens je gesprek! Vanachter één van de ramen kan je op een veilige en vlotte manier contact houden. Het enige wat je hoeft te doen, is inbellen via WhatsApp en vervolgens verloopt alles automatisch. Handig toch!

Een raambezoek verloopt als volgt:

 1. Reserveer jouw bezoek via 051 26 38 58, bereikbaar op weekdagen tussen 8 en 17.30 uur, of www.staden.be/bezoekDeOever. 
 2. Raambezoeken zijn enkel mogelijk op weekdagen, geen feestdagen.
 3. Je komt op het afgesproken tijdstip naar één van de acht aangeduide ramen op de gelijkvloers.
 4. Op het raam waar jouw gesprek plaatsvindt, staat een telefoonnummer. Voeg dat toe aan je telefoon, wacht tot onze bewoner aanwezig is en bel vervolgens via WhatsApp naar het nummer. 
 5. Je hebt 30 minuten tijd om bij te praten.

Situatie wordt nauw opgevolgd

Indien de situatie verandert in het WZC De Oever, dan kan op elk moment de regeling bijgestuurd of zelfs opgeschort worden. We volgen de richtlijnen van de federale overheid op de voet. Zodra er wijzigingen zijn, past het gemeentebestuur de bezoekregeling aan.

Volg WZC De Oever online

Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van de bewoners in coronatijden? Geef je duimpje omhoog op de Facebookpagina van WZC De Oever

Nieuwsoverzicht
Raambezoek woonzorgcentrum

Openingsuren & contact

Zorg

adres
Meulebroekenlaan 118840 Oostnieuwkerke
Tel. tel.
051 26 38 58
Fax fax
051 26 38 28
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina