Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Ga de coronaverveling tegen met deze leuke tips

donderdag 19 maart
Door het coronavirus blijf je beter thuis en moet je de nodige afstand bewaren. Wat kan je nog wél doen eigenlijk? Heel veel, zo blijkt! Wij bundelden de leukste tips om de coronaverveling tegen te gaan. Veel speelplezier!

Ga op berenjacht

In coronatijden kan het deugd doen om even de benen te strekken. En in Staden maken we die wandeling nog leuker met een coronaproof idee: we plaatsen een teddybeer aan ons raam. Zo kunnen kinderen beren spotten terwijl ze op stap zijn met mama of papa. Geweldig toch?! Hieronder vind je al een overzichtje van de beren die wij gespot hebben. Vind jij ze ook?

Techniekacademie @ Home: leuke technische projecten voor thuis

Op zoek naar leuke technische projectjes die met 'gewone' materialen kunnen uitgevoerd worden? Techniekacademie@Home weet raad. Dagelijks tot en met de paasvakantie krijgt de pagina een update.

Multimove zet jonge kinderen in beweging

Glijden op een vuilniszak, knuffels vangen, met een stok hout in de grond slaan, ... De beweegkalenders van Multimove bieden heel wat inspiratie. Je kan ze terugvinden op hun website: www.sport.vlaanderen/multimove

Fundels: gratis digitale boekjes

Loopt er bij jou thuis een echte boekenwurm rond? Neem dan zeker eens een kijkje in de Fundels - app. Tot 3 april stellen ze voor IEDEREEN een aantal titels uit hun catalogus gratis ter beschikking.

Hoe krijg je toegang tot de gratis boekjes?

  1. Download de Fundels-app in Google Play of de App Store
  2. Meld je aan met je 'MijnBibliotheek'- profiel of kies voor 'Doorgaan zonder aan te melden'
  3. De gratis boekjes vind je bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’
  4. Klik op downloaden om toegang te krijgen tot de boekjes

Wonderling: digitale verhaaltjes voor het slapengaan

Iedere dag brengt verteltheater Wonderling één van de vertellingen van Duizend-en-een-nacht!
De verhaaltjes worden vooral gesmaakt door kinderen vanaf 5 jaar. Ideaal om eens af te stemmen op hun facebookpagina en mee te genieten van heerlijk verteltheater.

Maison Slash: #5wekentotpasen

Maison Slash, een fijn (digitaal) magazine voor ouders, bedenkt creatieve ideeën die jou kunnen inspireren in coronatijden. Met #5wekentotpasen bundelen ze een aantal leuke ideeën voor het gezin.

De jeugdbeweging gaat online

De jeugdbeweging gaat verder, maar deze keer online. De Facebookgroep ‘De online jeugdbeweging’ daagt je ieder weekend uit met een leuke ‘digitale’ opdracht. Uitdagingen die volledig coronaproof zijn. Word lid en ga de eerste uitdaging aan.

Spelen met Ketnet Junior

Op zoek naar leuke spelletjes voor jouw peuter of kleuter? Check Ketnet Junior. In de wereld van Kaatje wordt jouw speelvogel uitgedaagd in tal van spelletjes. Ideaal om de coronaverveling tegen te gaan, maar ook om een aantal vaardigheden te stimuleren.

Juf Marit knutselt live

Iedere middag om 14 uur toont Juf Marit hoe jouw speelvogel een eigen kunstwerk kan maken. Live! Op facebook! Stap voor stap, helpt ze jullie in het maken van een kunstwerk. Neem een kijkje op haar Facebookpagina.

Gezinsbond weet raad

De Gezinsbond helpt je structuur in te voeren, creatieve activiteiten te bedenken én vooral veel geduld te hebben. Neem een kijkje op hun website voor tal van tips en tricks.

Kleurplaten gezocht

Op amant.be vind je meer dan 100 kleurplaten die je gratis kan downloaden.

Knutselideetjes op Pinterest

Knutselen met materiaal dat je thuis liggen hebt! Online vind je honderden toffe ideeën. Vooral Pinterest is een grote inspiratiebron. Pinteresten maar. 

Nog inspiratie nodig?

De opsomming stopt zeker niet hier. Online vind je nog tal van leuke voorbeelden. Kijk maar naar dit leuke voorbeeld, een initiatief van Annebeth Boudry. Zij bundelde heel wat leuke voorbeelden voor ouders die, net als haar, op zoek zijn naar inspiratie. Heb je zelf een leuk idee? Voeg het toe aan het overzicht en help andere ouders in hun zoektocht. Check zeker ook de tips van jongerenplatform WAT WAT.

Veel speelplezier!

Nieuwsoverzicht