Haal kippen in je tuin en bespaar elk jaar 10 volle afvalzakken

vrijdag 3 april
We streven met z’n allen naar minder restafval, want da’s goed voor de natuur én de portemonnee. Het is echter niet altijd makkelijk om je afvalzak zomaar ‘op dieet te zetten’. Maar heb je een tuin en een beetje plaats? Dan zijn kippen misschien een deel van de oplossing.

Wist je dat één kip jaarlijks 50 kg afval verorbert? Geen blikjes of papiertjes natuurlijk, maar wel allerlei keuken- en tuinafval. Een kip lust bladeren en schillen van groenten en fruit, broodrestjes, gekookte aardappelen, rijst en pasta en zelfs onkruid. Ook een frietje lust ze wel, maar overdrijf natuurlijk niet met vetrijk voedsel.

Spaar tot 100 kg afval met twee kippen

Wist je dat één kip jaarlijks 50 kg afval verorbert? Geen blikjes of papiertjes natuurlijk, maar wel allerlei keuken- en tuinafval. Een kip lust bladeren en schillen van groenten en fruit, broodrestjes, gekookte aardappelen, rijst en pasta en zelfs onkruid. Ook een frietje lust ze wel, maar overdrijf natuurlijk niet met vetrijk voedsel.  Als je bijvoorbeeld twee kippen houdt, dan kan je zo dus tot 100 kg ‘afval’ uit de afvalzak sparen. Dat komt neer op ongeveer 10 volle restafvalzakken elk jaar. Bovendien zorgen de gevederde vriendjes voor leven in je tuin én is elke kip goed voor ongeveer 200 verse eieren per jaar.

Actie: een ‘start to kip’-pakket aan de helft van de prijs

Ben je overtuigd dat kippen ook jouw ding zijn, dan heeft MIROM Roeselare voor jou een aantrekkelijk aanbod. Van 15 mei tot 30 juni kan je een ‘start to kip-pakket’ (opgelet: voorraad is beperkt) kopen met een straffe korting van 50%!

Bezit je nog geen kippen en ben je ook bereid om jouw ervaringen als startende kippenliefhebber te delen met anderen? Schrijf je dan vanaf 15 april via www.mirom.be/kippen in voor de actie. Elke week geven we 8 van deze pakketten aan de actieprijs vrij.

Voor 70 euro koop je dan:

  •  een kippenhok (voor circa 2 à 3 kippen, handgemaakt uit steigerhout door Weerwerk, Roeselare)
  •  een drinkfontein (3L)
  •  een zak voeder (20kg chicken garden mix )
  • een zak stro (10kg)
  • een zak oesterschelpen (12,5kg)

Gratis infosessies

  • Kippen, composteren of doe ik beter beide?

Na de infosessie heb je voldoende informatie om jouw keuze te maken en aan de slag te gaan.
Dinsdag 28 april om 19.00 uur in PCLT, Zuidstraat 25, 8800 Roeselare (scholensite VABI)

  • Start to kip

Alles wat je moet weten over kippen in jouw tuin. (ruimte, verzorging, soorten,…)
Dinsdag 5 mei om 19.00 uur in ’t Klasje , Nieuwplaats 14, 8920 Poelkapelle.


Inschrijven voor beide sessies is noodzakelijk via www.mirom.be

Door het coronavirus is het  niet zeker dat beide infosessies doorgaan. MIROM zoekt naar een gepaste oplossing. Hou www.mirom.be in de gaten voor verder info.

Nieuwsoverzicht
Kip

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina