Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bib sluit tijdelijk de deuren

maandag 24 februari
Binnenkort stapt de bib van Staden samen met 13 andere bibliotheken uit Midden-West-Vlaanderen, over op eenzelfde bibliotheeksoftware. Om die overgang te maken, samen met de recente voorzorgen rond het coronavirus, is beslist om de bib te sluiten tot en met zaterdag 18 april.

Tijdens deze sluitingsperiode kan je enkel gebruik maken van de afhaalbib. De inleverdatum van voordien uitgeleende boeken, dvd’s en andere bibliotheekmaterialen schuift automatisch op naar 30 mei. Bibliotheekgebruikers riskeren dus geen boete in deze periode.

Voorzorg coronavirus

De gezondheid van onze inwoners komt op de eerste plaats. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, besliste het gemeentebestuur om tot en met zaterdag 18 april de deuren van de bibliotheek te sluiten. Omdat de sluiting wat vragen met zich meebrengt, maken we een korte overzicht van de belangrijkste vragen:

 • Ik vernam dat de bib even de deuren sluit. Waar kan ik terecht?
  Zowel de hoofdbib als uitleenpost sluiten de deuren tot en met zaterdag 18 april. Het bibpunt in De Oever sluit voor onbepaalde duur.

 • Mijn boeken moeten binnen tijdens de sluitingsperiode. Wat nu?
  Geen probleem, de bib verlengt alle uitgeleende materialen tot 30 mei. Tijdens de sluitingsperiode riskeer je geen boete.
   
 • Kunnen we boeken afhalen aan de deur?
  Ja, vanaf maandag 6 april bouwen we de hoofdbibliotheek om tot afhaalbib. Hier lees je er alles over.
 • Ik kreeg een herinnering voor boeken die pas in april binnen moeten of die ik al inleverde. Wat nu?
  Door een systeemfout zijn er verkeerde berichten verstuurd. Je mag het ontvangen bericht negeren.

Twee vliegen in één klap

Tijdens de sluitingsperiode voeren we meteen de overschakeling door naar het nieuwe bibliotheeksysteem in onze regio. Na het invoeren van de nieuwe software kan je met 1 lidkaart terecht in de 14 bibliotheken uit de regio Midwest. Leners vanaf 18 jaar betalen vanaf april 2020 slechts vijf euro per jaar ongeacht de bibliotheek waar ze lid zijn. Voor leners jonger dan 18 blijft het lidmaatschap gratis. Voor de bibliotheek van Staden blijft de prijs van het lidmaatschap hetzelfde. Met hun lidkaart kunnen jong én oud boeken en andere materialen ontlenen uit de bibs van Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare (ARhus), Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene. Vanaf juni geldt de regeling ook in Lichtervelde.
Al deze gemeenten maken deel uit van de streekintercommunale DVV Midwest, die in 2017 werd opgericht en via intergemeentelijke samenwerking de gemeenten op verschillende domeinen wil versterken.

Meer info

Met al jouw vragen rond de bibliotheekwerking kan je terecht op staden.bibliotheek.be of mailen naar bibliotheek@staden.be.

Nieuwsoverzicht
Bib Staden

Openingsuren & contact

Bibliotheek

adres
Ooststraat 28840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 24
e-mail

Deel deze pagina